Lof moet je verdienen, elke keer opnieuw. En dat doet GoPro met zijn nieuw model actiecamera. Het merk mikt op innovaties en nieuwigheden om de must-have bij uitstek te blijven.

 

GoPro Hero8 Black

 

Gelauwerde actiecamera drijft kwaliteit verder op

 

Seizoen 8 in de GoPro-reeks is nu beschikbaar! En de hoogwaardige actioncam blijft de onbetwiste superheld. Hij kan nu zelfs nóg meer om alle spannende momenten uit je leven vast te leggen. Na een decennium van virtuoze video-opnamen in alle denkbare omstandigheden vernieuwt de Amerikaanse fabrikant nogmaals zijn legendarische GoPro-reeks. Zo probeert hij zijn Chinese concurrent DJI voor te blijven.

 

Met zijn nr. 8 overschrijdt GoPro duidelijk een nieuwegrens. Hoewel het toestel aan de buitenkant sterk doet denken aan modellen 5 tot 7, is het ontwerp toch op verscheidene punten aangepast, zowel mechanisch als qua afmetingen. Bovendien zijn een aantal troeven die deze camera bij uitstek geschikt maken voor avontuurlijke opnamen onderweg nog verder verfijnd. Ontdek hier de nieuwe eigenschappen die van de GoPro Hero8 de nieuwe norm voor dynamische videasten en vloggers maakt.

 

Verbluffende stabilisatie

Het stabilisatiesysteem was al uitstekend op model 7, maar wordt nu ongelooflijk efficiënt op dit nieuwe model 8. De hypersmooth mode 1.0 zet immers de stap naar niveau 2.0. Het vangt alle abrupte richtingveranderingen en schokken op wonderlijke wijze op, voor magisch vloeiende beelden. Ongeacht of je al lopend filmt, temidden van een kolkende massa mensen, terwijl je een parachutesprong maakt of aan een rodeo deelneemt: het beeld blijft stabiel.

 

Verfijnde structuur en nieuwe accessoirebevestiging

De GoPro8 heeft nu één enkel, robuuster luikje in plaats van twee om toegang te krijgen tot de batterij, het MicroSD-kaartje en de USB-C-aansluiting. Het objectief is nu dubbel zo stevig uitgevoerd en tegelijk fijner, compacter en beter in de body geïntegreerd. Maar de grootste nieuwigheid zit … onder het toestel. Twee uitklapbare metalen elementen op de onderkant vervangen het vroegere montageblok. Met beide gelede elementen bevestig je de compatibele accessoires die je nodig hebt om je GoPro optimaal te gebruiken. Het nieuwe systeem maakt het hele toestel 14% lichter en bovendien praktischer in het gebruik. De opnameresolutie blijft 12 megapixel, maar GoPro heeft aan de HDR-verwerking gesleuteld om eventuele vervormingen sterker te onderdrukken. De menu’s zijn nu duidelijker, leesbaarder en in één oogopslag te begrijpen. Je kan zelfs shortcuts programmeren op het scherm.

 

Veel nieuwigheden, zoals … “mods”

Maak kennis met LiveBurst, een nieuwe functie die anderhalve seconde vóór het moment van afdrukken opneemt, met burst-opnamen van 30 b/s en 4K-filmfragmenten van 60 beelden. En nu komt het: de “mods zijn de echte nieuwigheid die van de GoPro 8 de must-have van het moment maakt voor vloggers en avontuurlijke videofans! Het gaat om drie modules die eind dit jaar worden gelanceerd. Qua ergonomie zouden ze een flinke stap voorwaarts moeten betekenen. De mediamodule (79,99 euro) zal tegelijk dienst doen als behuizing met talrijke accessoireaansluitingen. De displaymodule met kantelbaar scherm (79,99 euro) en de waterdichte verlichtingsmodule tot op 10 meter diepte (49,99 euro) vullen de accessoirelijst verder aan. Dit nieuwe ecosysteem zou een belangrijk extra argument moeten vormen voor de hypergestabiliseerde GoPro8. Het toestel zelf kost 429 euro.