Tip van de pro's: Canon's nieuwe software maakt van je EOS- en PowerShot-camera een webcam!

 

‘Dankzij’ de maatregelen in verband met de COVID-crisis is een groot aantal werknemers overgestapt op ‘thuiswerken’. Maar we zien ook dat steeds meer fotografen Youtube-ambities hebben of gewoonweg kwaliteitsvideo's willen publiceren op hun favoriete sociale media. Laten we kijken hoe ze dit doen.  

 

Canon-eos-utility

 

Veel gebruikers willen online videocommunicatie van een hogere kwaliteit wanneer ze van thuis werken en als gevolg daarvan is de vraag naar webcams enorm toegenomen. Dit resulteert in ongelooflijk hoge prijzen, soms wel drie tot vier keer de aanbevolen verkoopsprijs. Tenminste, als je er kunt vinden, want ze zijn schaars. En de kwaliteit blijft in vele gevallen nog ondermaats.  

Om ons te helpen een mouw te passen aan dat nijpend tekort, heeft Canon de lancering van de bètaversie van het EOS-webcamprogramma aangekondigd, een programma dat – door middel van een enkele USB-kabel – camera’s met verwisselbare lenzen (ILC) en PowerShot-toestellen die compatibel zijn met Canon EOS zal veranderen in gespecialiseerde webcams op PC's met Windows 10 (64-bits). Er is zojuist ook een MacOS-versie uitgebracht. 

Deze nieuwe software (momenteel nog als bètaversie) is gratis beschikbaar via de website van Canon USA.We hebben voorlopig geen equivalent gevonden op een Europese site. 

 

Bedankt, Tatsuro!  

“In deze ongeziene tijden is het voor Canon noodzakelijk om klanten te voorzien van nuttige, eenvoudige en toegankelijke oplossingen om hen te helpen met al hun behoeften rond beeldverwerking”, zegt Tatsuro ‘Tony’ Kano, Executive Vice President van Canon USA, Inc. “Ons doel is dat de EOS Webcam Utility Beta-software een deel van de stress van de externe werkdag helpt verminderen voor werknemers die videoconferenties en virtuele vergaderingen houden.” 

Aangezien dit een bètaprogramma is, vraagt Canon zijn gebruikers om feedback te geven over de applicatie, die kan worden achtergelaten op het speciale forum van Canon. 

De EOS Webcam Utility Beta software is op dit moment alleen compatibel met het besturingssysteem Windows 10 (64-bits), maar andere versies voor aanvullende besturingssystemen zullen waarschijnlijk op een later tijdstip beschikbaar worden. 

 Canon-eos-utility

Hier is de lijst van compatibele camera's 

Canon EOS Reflex (DSLR) 

 

EOS-1D X Mark II 

 

EOS-1D X Mark III 

 

EOS 5D Mark IV 

 

EOS 5DS 

 

EOS 5DS R 

 

EOS 6D Mark II 

 

EOS 7D Mark II 

 

EOS 77D 

 

EOS 80D 

 

EOS 90D 

 

Canon EOS 1300D = Rebel T6 

 

Canon EOS 2000D = Rebel T7 

 

Canon EOS 4000D = Rebel T100 

 

Canon EOS 200D = Rebel SL2 

 

Canon EOS 250D = Rebel SL3 

 

Canon EOS 750D Rebel T6i 

 

Canon EOS 800D Rebel T7i 

 

 

 

Canon EOS Compact Camerasysteem (Mirrorless) 

 

EOS M6 Mark II  

 

EOS M50 

 

EOS M200 

 

 

 

EOS R 

 

EOS RP 

 

 

 

Canon PowerShot  

 

PowerShot G5X Mark II 

 

PowerShot G7X Mark III 

 

PowerShot SX70 HS 

 

 

Nog simpeler? Dan val je achterover! 

1. Ga naar de pagina EOS Webcam Utility op de website van Canon USA, zoek het model van uw camera en download de software. 

2. Installeer de software en start uw computer opnieuw op.  

3. Plaats uw toestel op een (tafel)statief om het correct te positioneren. 

3 bis. Optioneel, maar sterk aanbevolen voor een optimaal resultaat: vergeet de belichting niet, om uw beste kant in de verf te zetten. Er is belichting voor elk budget. U vindt er voor minder dan € 50 (zie continulampen en ledverlichting op onze site). 

4. Zet uw camera aan en zet hem in videomodus.  

5. Gebruik de USB-kabel om uw camera aan te sluiten op uw computer. 

 6. Voor een videoconferentie kiest u eenvoudigweg ‘EOS Webcam Utility’ als videobron in uw favoriete browser in plaats van de slechte webcam op uw computer en u bent klaar.