Artikels 1 tot 10 van 67 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Portretten persoonlijk maken - Steffen Böttcher

“Fotografie draait om communicatie”, zegt Steffen Böttcher als we hem naar zijn portret- en modefotografie vragen. “En dat komt goed uit, want ik communiceer graag.” Hij heeft gelijk: het is altijd belangrijk dat de foto je iets betekenisvols over het subject vertelt, welke portretstijl je ook kiest. Een anonieme foto is geen echt portret.

 

 steffen-bottcher

Lees meer

2019: goede voornemens, betere foto’s

Als er iets is waar fotografen in uitblinken, dan is het scherpstellen. Wij stellen nu scherp op goede voornemens om volgend jaar betere foto’s te nemen - en er meer plezier aan te beleven.  

 

Lees meer

Dieren spotten is Alpha-wetenschap

Professioneel fotograaf Chris Schmid geniet faam als succesvol jager … op dierenbeelden. Sony benoemde hem tot ambassadeur, met hybride Alpha-toestellen als eretekens. Hij legt uit hoe dit materiaal zijn manier om de natuur in beeld te brengen heeft veranderd.

Lees meer

Feestelijke opnames

De gezellige kerst- en nieuwjaarssfeer in al zijn nuances vastleggen: die wens gaat in vervulling als je het licht naar je hand zet en het juiste materiaal gebruikt. Alexis Haulot geeft ons als professioneel fotograaf enkele tips met een strikje errond.

 

Lees meer

Tips van profs : drones: hooggespannen verwachtingen

Wie droomt er niet van om onbelemmerd vanuit de hoogte te filmen en foto’s te maken? Maar tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en technische bezwaren, zo zegt onze expert Denis Closon(1).

Lees meer

Binnen Flitsen

Is een flitser je ideale belichtingsassistent als je binnen foto’s maakt? Xavier Lejeune (1), een professionele fotograaf, beantwoordt die delicate vraag bevestigend, maar het kan alleen in een beperkt aantal gevallen, vindt hij?

 

Lees meer

De sleutel tot een apart portret

High key, low key, … twee keerzijden van een delicate oefening. Deskundig over- of onderbelichte portretten laten reliëf en details subtiel het verschil maken, door de kracht van het licht. Dit zijn de principes.

hi

Copyright Wikipedia

Lees meer

Tips van profs : vakantie, zorgeloze tijd … en veel zin in foto’s!

Hoe reis je slim, licht bepakt en efficiënt, zonder je fotohobby thuis te laten? Wij vroegen het aan onze expert Alexis Haulot.

 

Lees meer

Tips van profs: blijf felle zon en slagschaduwen de baas

Foto’s nemen is schrijven met licht. Maar als de zon hoog in de lucht staat en alles verzengt, zijn geslaagde portretten en landschappen echt niet vanzelfsprekend … Hou het hoofd koel met deze 5 tips.

 

Lees meer

Een geniale foto maak je nooit toevallig

0

De wonderlijke diepte van de fotografie lijkt onpeilbaar. Deze kunstvorm steunt in elk geval op de wisselwerking tussen een sterk persoonlijke blik en een creatieve ingesteldheid. En soms een vleugje toeval.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 67 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5