Artikels 1 tot 10 van 61 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De sleutel tot een apart portret

High key, low key, … twee keerzijden van een delicate oefening. Deskundig over- of onderbelichte portretten laten reliëf en details subtiel het verschil maken, door de kracht van het licht. Dit zijn de principes.

hi

Copyright Wikipedia

Lees meer

Tips van profs : vakantie, zorgeloze tijd … en veel zin in foto’s!

Hoe reis je slim, licht bepakt en efficiënt, zonder je fotohobby thuis te laten? Wij vroegen het aan onze expert Alexis Haulot.

 

Lees meer

Tips van profs: blijf felle zon en slagschaduwen de baas

Foto’s nemen is schrijven met licht. Maar als de zon hoog in de lucht staat en alles verzengt, zijn geslaagde portretten en landschappen echt niet vanzelfsprekend … Hou het hoofd koel met deze 5 tips.

 

Lees meer

Een geniale foto maak je nooit toevallig

0

De wonderlijke diepte van de fotografie lijkt onpeilbaar. Deze kunstvorm steunt in elk geval op de wisselwerking tussen een sterk persoonlijke blik en een creatieve ingesteldheid. En soms een vleugje toeval.

 

Lees meer

Tips van profs: de kleurencirkel

Kleuren zijn uiteraard onmisbaar in de fotografie. De kleurenleer geeft kleuren graag weer in een cirkel.  Alles draait daarbij om evenwichten, symmetrieën, associaties, contrasten en effecten.

Lees meer

RAW: de schoonheid van onbewerkt

“Raw” is een toverformule die alle mogelijkheden openlaat voor eindeloos (her)bewerken. Licht en kleur krijgen een tweede kans en foutjes in foto’s verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Lees meer

Tips van profs: portretten met een kleine scherptediepte

In de edele portretkunst zijn er veel valkuilen. Dat zal elke fotograaf beamen. Een kleine scherptediepte is een goed idee om een mooi resultaat te bereiken. Maar dan moet je de techniek goed beheersen.

 

Lees meer

Hoe ga je om met chromatische aberratie?

Elke fotograaf is beducht voor het fameuze “regenboogeffect”. Pas onze tips toe om te vermijden dat chromatische aberratie je foto’s wazig maakt en ontsiert met een kleurenpalet.

 

Lees meer

Tips van profs: zo scoor je met sportfotografie

Wil je de wielerkampioenen vereeuwigen die in Brussel op doorrit zijn tijdens de Ronde van Frankrijk 2019? Of de wereldgoal vastleggen van je jongste die zich uitleeft op het voetbaltoernooi voor miniemen? Sportfotografie vraagt altijd een goede voorbereiding en het juiste materiaal. Wij zetten enkele principes en spelregels op een rijtje.

 

Lees meer

Portretrecht: toch even opletten …

0

In dit tijdperk van sociale media nemen wij het vaak niet zo nauw met het recht van een geportretteerde op verzet tegen het nemen, verspreiden of gebruiken van beelden. Volg onze vuistregels en ga met een gerust gemoed aan de slag.

 

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 61 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5