Artikels 1 tot 10 van 57 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tips van profs: de kleurencirkel

Kleuren zijn uiteraard onmisbaar in de fotografie. De kleurenleer geeft kleuren graag weer in een cirkel.  Alles draait daarbij om evenwichten, symmetrieën, associaties, contrasten en effecten.

Lees meer

RAW: de schoonheid van onbewerkt

“Raw” is een toverformule die alle mogelijkheden openlaat voor eindeloos (her)bewerken. Licht en kleur krijgen een tweede kans en foutjes in foto’s verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Lees meer

Tips van profs: portretten met een kleine scherptediepte

In de edele portretkunst zijn er veel valkuilen. Dat zal elke fotograaf beamen. Een kleine scherptediepte is een goed idee om een mooi resultaat te bereiken. Maar dan moet je de techniek goed beheersen.

 

Lees meer

Hoe ga je om met chromatische aberratie?

Elke fotograaf is beducht voor het fameuze “regenboogeffect”. Pas onze tips toe om te vermijden dat chromatische aberratie je foto’s wazig maakt en ontsiert met een kleurenpalet.

 

Lees meer

Tips van profs: zo scoor je met sportfotografie

Wil je de wielerkampioenen vereeuwigen die in Brussel op doorrit zijn tijdens de Ronde van Frankrijk 2019? Of de wereldgoal vastleggen van je jongste die zich uitleeft op het voetbaltoernooi voor miniemen? Sportfotografie vraagt altijd een goede voorbereiding en het juiste materiaal. Wij zetten enkele principes en spelregels op een rijtje.

 

Lees meer

Portretrecht: toch even opletten …

0

In dit tijdperk van sociale media nemen wij het vaak niet zo nauw met het recht van een geportretteerde op verzet tegen het nemen, verspreiden of gebruiken van beelden. Volg onze vuistregels en ga met een gerust gemoed aan de slag.

 

 

Lees meer

Tips van profs: de bijzondere balans van winters wit

In de winter begeef je je letterlijk én figuurlijk op glad ijs. Sneeuw en wisselende weersomstandigheden kunnen verraderlijk zijn. Maak van wit je bondgenoot.

 

Lees meer

Tips van profs: sta steviger met een statief!

Gebruik een statief en er gaat een nieuwe dimensie in de fotografie voor je open. Waarom dit een onmisbaar accessoire is, lees je hier!

 

Lees meer

Mis het Golden Hour niet!

Het licht is dan zachter, de schaduwen langer. Het gouden uur is een onuitputtelijke inspiratiebron voor fotografen. Lees hier waarom.

 

Copyright Rossano Ferrari

Lees meer

Tips van de profs: alles wat je moet weten over herfstlicht

Het enthousiasme van veel amateurfotografen bekoelt als ze bij zwak licht opnames moeten maken. Toch ontsnap je daar in dit seizoen nauwelijks aan. Lees hier enkele tips van profs.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 57 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5