Sales
Pentax

Gratis levering in België. Leer meer...

Klantdienst +32 15 41 42 66

Niet tevreden? Verzakingstermijn van 14 dagen

Beveiligde betaling

Productbeschrijving

Details

Pentax Optio WG-4 GPS Waterdicht tot 14 m, stofdicht, schokbestendig tot 2 m Koudebestendig tot - 10°C, drukbestendig tot 100 kg Backlit CMOS 16 MP 4X groothoek optische zoom Full HD video Robuuste constructie voor onderwater fotograferen tot veertien meter

Details

Pentax Optio WG-4 GPS

  • Waterdicht tot 14 m, stofdicht, schokbestendig tot 2 m
  • Koudebestendig tot - 10°C, drukbestendig tot 100 kg
  • Backlit CMOS 16 MP
  • 4X groothoek optische zoom
  • Full HD video

Robuuste constructie voor onderwater fotograferen tot veertien meter diep en tot twee aaneengesloten uren
Dankzij zijn volledig waterdichte constructie levert de WG-4 GPS ook onderwater uitstekende prestaties. En dat tot een diepte van veertien meter en tot wel twee uur aaneengesloten gebruik (komt overeen met de IPX8- of JIS Class 8-eigenschappen voor waterdichtheid). Daarnaast is hij bestand tegen een val van een hoogte van twee meter*, stofbestendig (komt overeen met IPX6- of JIS Class 6)**, koudebestendig tot temperaturen van maar liefst -10 °C** en drukbestendig tot een gewicht van 100 kilo**. Al deze kenmerken maken de modellen betrouwbare, robuuste partners voor digitaal fotograferen in zware, veeleisende omstandigheden buitenshuis.

* Gemeten volgens originele RICOH IMAGING-teststandaard (val van een hoogte van twee meter op het oppervlak van een multiplexplaat van vijf centimeter dik), volgens de 516.5-Shock Method van de MIL-Standard 810F.

** Gemeten volgens originele RICOH IMAGING-teststandaard.

Buitengewone beelden dankzij een zoomlens met groot diafragma en de nieuwste beeldtechnologieën
De krachtige optische zoom biedt een maximale lensopening van F2.0 (in groothoekstand) voor heldere opnames met minimale ruis, zelfs op slecht verlichte plekken. Met zijn viervoudige zoombereik van 4,5 mm tot 18 mm (vergelijkbaar met ongeveer 25 mm groothoek tot ongeveer 100 mm medium-telefoto in het 35 mm-formaat) is deze veelzijdige zoomlens geschikt voor verschillende toepassingen: van extreme close-ups van bloemen tot groothoekopnames van uitgestrekte landschappen. Dankzij de upgrade van het AF-algoritme is de focussnelheid bij het maken van extreme close-ups sterk verbeterd. In de Underwater- en de Underwater Movie-modus worden de kleurweergave en het contrast van een gemaakte opname automatisch geoptimaliseerd op basis van de originele beeldgegevens. Roodtinten en schaduwen, die vaak niet te zien zijn bij onderwaterfotografie, worden verbeterd voor levensechte kleurweergave. Tegelijkertijd compenseert de camera effectief het contrastverlies dat veroorzaakt wordt door de verspreiding van licht in het water. Hierdoor krijg je scherpere, helderdere beelden.

Een uitgebreide reeks opnamestanden
De WG-4 beschikt in totaal over 29 opnamestanden. Nieuw in de WG-serie zijn de Shutter Priority- en USER-modus. Met deze eerste stelt de camera automatisch het diafragma en de ISO-gevoeligheid in voor een sluitertijd die de gebruiker zelf kiest. Zo is optimale belichting gegarandeerd. In de USER-modus haalt de fotograaf meteen zijn voorgeïnstalleerde instellingen terug voor een gepersonaliseerd gebruik van de camera. Verder is er de Auto Picture-modus die automatisch een van de zestien verschillende contextstanden selecteert. Samen met de ruime keuze aan opnamestanden vindt de gebruiker altijd de ideale modus voor elk onderwerp en elke gebeurtenis.

Hoogwaardige, back-illuminated CMOS-beeldsensor
De WG-4 is uitgerust met een hoogwaardige, back-illuminated CMOS-beeldsensor, die een veel lager ruisniveau bezit, zelfs als de camera wordt ingesteld op hooggevoeligheden. Ook zorgt hij voor supersnelle uitlezing van beeldinformatie. Samen met een hoogwaardig beeldweergavesysteem levert deze beeldsensor een topgevoeligheid van ISO 6400 en superhogeresolutie-beelden met 16.0 effectieve megapixels. Het model biedt ook geavanceerde beeldverwerkingsfuncties dankzij de nieuwste superresolutie-technologie voor scherpe, heldere hogeresolutie-beelden. Verder beschikt hij over innovatieve features zoals de Handheld Night Snap-modus, die automatisch meerdere opnames van hetzelfde onderwerp in het donker maakt en vanuit deze losse beelden één scherp beeld creëert.

Dubbele beeldstabilisatie voor scherpe opnames
Het dubbele beeldstabilisatiesysteem van de WG-4 combineert een beeldsensor met verschuivingsmechanisme van het type SR (Shake Reduction) met een digitale SR-modus. Zo compenseert de camera effectief voor de nadelige gevolgen van cameratrillingen of een bewegend onderwerp onder omstandigheden waarbij vaak beweging is. Bijvoorbeeld wanneer je een slecht belicht onderwerp fotografeert met alleen omgevingslicht, of als je opnames maakt van een zonsondergang.

Zes macro-leds voor hulp bij het maken van close-ups
Dankzij zes macro-leds rond de omtrek van de lens voor het maken van extreme close-ups, zorgt de WG-4 voor helderdere, egalere verlichting van het onderwerp als de Digital Microscope-modus is geselecteerd***. Met de macro-leds ziet de gebruiker duidelijk een vergrote weergave van een microscopische wereld die vaak niet te zien is met het blote oog op het lcd-scherm van de camera. Ook maakt hij moeiteloos oogverblindende opnames. Om het bewegen van de camera en het onderwerp zo veel mogelijk te beperken zorgt de instant-illumination-functie voor een hogere sluitersnelheid door automatisch het verlichtingsniveau van de macro-leds te verhogen op het moment van ontspannen. Daarnaast hebben de macro-leds andere gebruiksvriendelijke features, zoals de zelfportretassistentie-modus. Door het knipperen van een led controleer je of het gezicht van je onderwerp goed vastgelegd is in het beeldframe. Een ander voorbeeld is de LED Lighting-modus die de macro-leds gebruikt als lamp in het donker.

*** Bij selectie van de Digital Microscope-modus is het opnameformaat gefixeerd op 2.0 megapixels (in 16:9 verhouding).

Full HD-video-opname voor lange video’s van hoge kwaliteit
Met de WG-4 maak je video’s in full HD in het H.264-opnameformaat. De gebruiker produceert hiermee lange video’s van hoge kwaliteit (1920 x 1080 pixels, verhouding 16:9) met een beeldsnelheid van dertig frames per seconde. Hij beschikt ook over een supersnelle camerafunctie****, zodat je gemaakte video’s in slow-motion kunt afspelen, en een fast-forward-filmfunctie*****, die creatieve filmtechnieken vereenvoudigt. Op de body van de camera vind je ook een micro-HDMI-uitgang (type D) voor gelijktijdige output van video’s in full HD en geluid naar externe audiovisuele apparaten.

**** Bij selectie van deze functie is het opnameformaat gefixeerd op 1280 x 720 pixels.
***** Bij selectie van deze functie is het opnameformaat gefixeerd op 640 x 360 pixels.

Extra groot lcd-breedbeeldscherm van 3.0 inch in hoge resolutie
De modellen uit de WG-serie hebben een extra groot lcd-kleurenbeeldscherm van 3.0 inch in hoge resolutie met horizontaal vergrote verhoudingen van 16:9 en ongeveer 460.000 pixelpunten. De Anti-Reflection-coating (AR) minimaliseert hinderlijke schittering en reflecties voor helder, duidelijk beeld – zelfs met scherp zonlicht, wat je vaak hebt als je buitenshuis opnames maakt. Het scherm heeft een grote kijkhoek van circa 170 graden horizontaal en verticaal, zodat je een beeld vanuit verschillende hoeken kunt bekijken.

Ingebouwde GPS-functies en druk-, hoogte- en dieptemeter voor het maken van opnames buitenshuis
De WG-4 GPS is uitgerust met een geavanceerde gps-module, die automatisch locatiegegevens en reislogboekgegevens toevoegt aan opgeslagen afbeeldingen en past de ingebouwde klok aan de lokale tijd aan. Met de druksensor en het digitale kompas leest de gebruiker op het lcd-scherm van de camera niet alleen de luchtdruk, hoogte en onderwaterdiepte af, maar ook de kompasrichting van een opnamelocatie.

Extra Informatie

Extra Informatie

MFR N/A
Fabrikant Pentax
Kleur black
Montuur Nee
Draaibaar scherm Nee
Gevoeligheidsbereik Nee
Type sensor Nee

Wat klanten vinden

Je moet ingelogd zijn
om een advies in te dienen

Geef uw mening

 

U geeft uw mening voor : Pentax Optio WG-4 GPS

How do you rate this product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality

Trefwoorden

Trefwoorden

Gebruik spaties om trefwoorden te scheiden. Gebruik een apostrof voor zinnen (')

Je ben wellicht ook geïnteresseerd in het(de) volgend(e) product(en)