Pentax

Gratis levering in België. Leer meer...

Klantdienst +32 15 41 42 66

Niet tevreden? Verzakingstermijn van 14 dagen

Beveiligde betaling

Productbeschrijving

Details

Pentax k-50 Body   Weersbestendige behuizing Gestabiliseerde CMOS-sensor van 16 MP ISO tot 51 200 Continue opnamen 6bps 100% pentaprismazoeker De Pentax K-50 heeft uitstekende basisspecificaties die wedijveren met veel modellen van de hoogste klasse,

Details

Pentax k-50 Body

 

  • Weersbestendige behuizing
  • Gestabiliseerde CMOS-sensor van 16 MP
  • ISO tot 51 200
  • Continue opnamen 6bps
  • 100% pentaprismazoeker


De Pentax K-50 heeft uitstekende basisspecificaties die wedijveren met veel modellen van de hoogste klasse, waaronder continue opnamen aan hoge snelheid van ongeveer zes opnamen per seconde, opnamen aan een superhoge gevoeligheid van ISO 51200 en AF aan een hoge precisie voor de nauwkeurige tracering van bewegende onderwerpen. Dit betekent dat beginnende digitale SLR-gebruikers en gewone familiefotografen moeiteloos kunnen genieten van een kwalitatieve digitale fotografie. De Pentax K-50 beschikt ook over een weersbestendige, stofdichte constructie om voor solide prestaties te zorgen in veeleisende buitenomstandigheden en ook om de behoefte aan onderhoud te verkleinen. Het biedt zelfs een brede waaier van geavanceerde opnamefuncties, zoals full HD-video-opnamen en een selectie van creatieve tools zoals digitale filters om aan verschillende opnamevereisten te voldoen. Het kan gevoed worden door gemakkelijk verkrijgbare AA-batterijen,** naast de standaard lithium-ionbatterij.


De Pentax K-50 is verkrijgbaar in 120 verschillende kleurenvariaties. De kleurbesteldienst is uiterst geliefd, aangezien het een unieke, stijlvolle manier is voor PENTAX-cameragebruikers om hun eigen stijl te uiten in de keuze van hun camerasysteem.

* Gebaseerd op onderzoek van PENTAX, vanaf 1 juni 2013.
** De optionele D-BH109 AA-batterijhouder is vereist voor de werking op AA-batterijen.


Opnamen aan een hoge resolutie en superhoge gevoeligheid aan ISO 51200
De Pentax K-50 beschikt over de hoogwaardige CMOS-beeldsensor met een groot opnamegebied van 23,7 mm bij 15,7 mm voor een hogesnelheidslezing van opnamegegevens. Deze beeldsensor is gekoppeld aan de PRIME M — dezelfde sterk presterende beeldmotor die geïnstalleerd is modellen van de hoogste klasse — om digitale opnamen af te leveren met een superhoge resolutie die rijk zijn aan schakeringen met ongeveer 16,28 effectieve megapixels. De Pentax K-50 biedt ook opnamen aan een superhoge gevoeligheid met een topgevoeligheid van ISO 51200, waardoor de fotograaf de camera in de hand kan houden voor prachtige nachtsnapshots.

Betrouwbare weersbestendige, stofdichte behuizing
Dankzij de 81 afdichtingen in de compacte, lichte, draagbare behuizing is de Pentax K-50 stofdicht, weers- en koudebestendig, zelfs in lage temperaturen tot -10°C. Dit betekent dat de Pentax K-50 meegenomen kan worden op buitenactiviteiten zoals kamperen, bergbeklimmen en sporten, om te kunnen genieten van kwalitatieve digitale SLR-fotografie zonder zich zorgen te hoeven maken over weersomstandigheden. De compacte, functionele behuizing heeft delicate rondingen, waardoor zelfs fotografen met kleine handen een stevige greep hebben op de camera.

Innovatief SR-mechanisme
Het door PENTAX ontwikkelde SR-mechanisme (Shake Reduction), verhelpt de nadelige gevolgen van cameratrillingen efficiënt om scherpe opnamen zonder vervaging te produceren, zelfs in omstandigheden met een grote kans op trillingen zoals bij het gebruik van een telefoto-objectief, opnamen in het donker zonder flitserbelichting of opnamen van landschappen in de schemering. Dit innovatieve mechanisme werkt met bijna alle PENTAX-verwisselbare objectieven — zelfs objectieven die ontwikkeld zijn voor filmformaatcamera's.*** Dankzij het flexibele design van het SR-mechanisme dat de beeldsensor in alle richtingen kantelt, biedt de Pentax K-50 verschillende nuttige functies om de fotograaf te ondersteunen tijdens zijn opnamen, waaronder een Automatische horizoncorrectie om voor een uiterst nauwkeurige beeldframing en moeiteloze aanpassing van horizontale uitlijning te zorgen; een Compositieaanpassingfunctie voor een minutieuze aanpassing van beelduitlijning zowel horizontaal, verticaal als schuin; en een ASTROTRACER-stand om astronomische fotografie te vergemakkelijken in combinatie met de optionele O-GPS1 GPS.

*** Compatibele objectieven met dit mechanisme: PENTAX K-, KA-, KAF-, KAF2- en KAF3-vatting objectieven; schroefvatting objectieven (met een adapter); en 645- en 67-systeem objectieven (met een adapter). Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar bij bepaalde objectieven.

Erg nauwkeurige autofocus met SAFOX IXi+ AF-module
De Pentax K-50 beschikt over de hoogwaardige SAFOX IXi+ AF-sensormodule, die voor een reactieve autofocuswerking met een hoge precisie zorgt met 11 sensoren (waaronder negen kruisvormige sensoren in het midden). Het beschikt ook over een spotbeamprojector om de AF-werking te ondersteunen in zwak belichte locaties. Met de uitbreidingsfunctie van selectiegebied kan de sensormodule een bewegend onderwerp blijven traceren, zelfs wanneer het uit een vooraf toegewezen autotraceringsgebied treedt, door de afstandsgegevens te beoordelen die verzameld worden door naburige scherpstelsensoren. Dit betekent niet enkel een enorm verhoogde nauwkeurigheid en snelheid van de detectie van bewegende onderwerpen tijdens autofocus, maar ook de verbeterde automatische tracering van bewegende onderwerpen bij het gebruik van een telefoto-objectief.

Extra Informatie

Extra Informatie

Voorraad situatie Niet meer beschikbaar
Gestabiliseerde body Ja
Draaibaar scherm Nee
Gevoeligheidsbereik 51200
Brandpuntsafstand van Nee
Brandpuntsafstand Nee
Opening op Nee
Opening van Nee
Grootte van het scherm 3"
Type sensor CMOS APS-C
Fabrikant Pentax
Enkel body Yes
Sensor grootte APS-C
Processor Prime M
Mogelijke bestandsformaten RAW / JPEG
Compatibele geheugenkaarten Nee
Videoformaten MPEG-4 / H.264
Videoresolutie N/A
Uitgangen N/A
Montuur Nee
Kleur None
Type body Amateur
Materiaal body Polycarbonate
Serieopnamen 6.0
Ingebouwde flits Yes
Interne microfoon Yes
Microfoonaansluiting No
Maximum beelden per seconde 6.0
PictBridge Yes
Afmetingen L x H x B 130 x 97 x 71mm
Tropicalisatie Yes
Garantie Oui

Wat klanten vinden

Je moet ingelogd zijn
om een advies in te dienen

Geef uw mening

 

U geeft uw mening voor : Pentax K-50 body

How do you rate this product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality

Trefwoorden

Trefwoorden

Gebruik spaties om trefwoorden te scheiden. Gebruik een apostrof voor zinnen (')