Pentax

Gratis levering in België. Leer meer...

Klantdienst +32 15 41 42 66

Niet tevreden? Verzakingstermijn van 14 dagen

Beveiligde betaling

Productbeschrijving

Details

Pentax K-5 IIs Body Dit nieuwe model is ontworpen als opvolger van de PENTAX K-5 (geïntroduceerd in oktober 2010), dat vaak werd geprezen vanwege zijn solide en functionele camerahuis en de beeldweergave van hoge kwaliteit. Als vlaggeschip van de K-serie kan het

Details

Pentax K-5 IIs Body

Dit nieuwe model is ontworpen als opvolger van de PENTAX K-5 (geïntroduceerd in oktober 2010), dat vaak werd geprezen vanwege zijn solide en functionele camerahuis en de beeldweergave van hoge kwaliteit. Als vlaggeschip van de K-serie kan het zich beroemen op de vele geavanceerde functies en gebruiksvriendelijke eigenschappen zoals de nieuw ontwikkelde AF-sensor met een groter AF lichtmeetbereik die veel verschillende opnameomstandigheden mogelijk maakt en voldoet aan vele fotografische wensen.

De K-5 IIs behaalt de allerhoogste resolutie

De K-5 IIs is het model zonder een anti-aliasfilter; dit filter, dat algemeen wordt toegepast in digitale SLR-camera’s, helpt om computergegenereerde afbeeldingen vloeiende overgangen en egale vlakken te geven door vermindering van hoge frequenties en vertekening, maar dit reduceert echter ook de detailresolutie. Zonder dit filter biedt de K-5 IIs de mogelijkheid tot zeer rijk gedetailleerde afbeeldingen bij de allerhoogste resoluties. Fotografeer verbluffende landschappen met een maximum aan scherptediepte en helderheid. De K-5 IIs is de perfecte keuze voor commerciële- en studiofotografie waarbij camerainstellingen, lenskeuze en opname- omstandigheden volledig onder controle zijn.

Een nieuwe SAFOX X AF-module voor top AF-prestaties
De K-5 II beschikt over een nieuw ontwikkelde, hooggevoelige SAFOX X AF module. Dankzij de hooggevoelige AF-sensor van deze module - die ook uitmuntend werkt bij weinig licht - biedt deze module een groot AF lichtmeetbereik (-3 LW tot +18 LW). SAFOX X kan werken met een lichtstroom gebaseerd op F2,8 niveau naast dat van F5,6. Dit vergroot de AF nauwkeurigheid drastisch bij gebruik van lenzen met een hoge lichtgevoeligheid. Gekoppeld aan een verbeterd AF algorithme levert dit een een buitengewoon goede AF werking op, inclusief bruikbare eigenschappen zoals een functie voor uitbreiding van de geselecteerde meetvelden die automatisch het onderwerp volgt -zelfs wanneer het zich verwijdert van de vooraf toegewezen meetpunten- door het vaststellen van afstandsdata verzameld door de aangrenzende focussensoren.

LCD-scherm met een uitstekende helderheid, ook buitenshuis
De K-5 II is uitgerust met een 3,0 inch, luchtspleetvrij LCD-scherm met grote kijkhoek en met ongeveer 921,000 dots. Geklemd tussen het voorste glaspaneel (dat gecoat is met een antiglansfilm) en het LCD-scherm zit een unieke harslaag die de reflectie en verstrooiing van het licht tegengaat en zo spookbeelden voorkomt en helderheidsverlies merendeels reduceert. Het fronpaneel is tevens gemaakt van gehard glas om krassen en slijtplekken te voorkomen.

Levensechte afbeeldingen met hoge resolutie en minimale ruis
Met z’n grote beeldsensor van 23,7mm x 15,7mm met ong. 16.28 megapixels effectief, verzekert de allernieuwste CMOS beeldsensor van de K-5 II een zeer snelle uitlezing van de beeldgegevens. Door het koppelen van deze uitstekend presterende beeldsensor met de veelgeprezen PRIME (PENTAX Real Image Engine) II beeldprocessor, maakt de K-5 II digitale opnames met een zeer hoge resolutie en een uitstekende detaillering; de opnames zijn tevens vrij van digitale ruis over een groot lichtgevoeligheidsgebied — van ISO 100 tot ISO 12800 in standaardinstellingen, of van ISO 80 tot ISO 51200 bij belichting via een aangepaste functie.

Een heldere en duidelijke optische zoeker met een 100% beeldveld
De K-5 II beschikt over een glazen pentaprismazoeker met een beeldveld van bijna 100% en een vergrotingsfactor van 0,92 (bij een 50mm/F1,4 lens op oneindig) voor een scherp en helder zicht op het gehele beeldveld en voor een betere nauwkeurigheid en hogere snelheid van scherpstelling en beeldcompositie. Het is tevens uitgerust met het vermaarde Natural-Bright-Matte III instelglas voor de mogelijkheid van handmatig scherpstelling.

Compact camerahuis met stofdichte en vochtbestendige constructie
De behuizing van de K-5 II is vervaardigd van een stevig maar lichtgewicht magnesiumlegering, terwijl het chassis is vervaardigd van zeer stijf roestvrij staal.  Dankzij de toepassing van 77 speciale afdichtingen in het camerahuis kan het bogen op een stofdichte, vochtwerende en koudebestendige constructie die een betrouwbare werking garandeert, ook onder zware omstandigheden buitenshuis en bij lage temperaturen van zelfs -10°C. De camera bezit tevens een betrouwbare sluiterunit die een kortste sluitertijd van 1/8000 seconde mogelijk maakt en die een beschikt over een uitstekende duurzaamheid van wel 100.000 belichtingen.

High-speed continue-opnames tot zeven beelden per seconde
De high-speed modus voor continue-opname maakt wel 30 beelden (in JPEG-formaat) op  rij, met een max. snelheid van ong. 7 beelden per seconde en stelt hiermee fotografen in staat om scherpe en levendige foto’s te maken van actieve, snelbewegende onderwerpen – zoals van atleten, podiumkunstenaars en van het wildleven – dit alles met het grootste gemak.

Het originele SR mechanisme van PENTAX met gebruikershulp
De K-5 II beschikt over het door PENTAX ontwikkelde SR (Shake Reduction) mechanisme, dat het ongunstige effect van camerabewegingen effectief compenseert met ongeveer 3 sluiterstappen en daardoor garant staat voor scherpe en trillingsvrije foto’s. Dit beeldsensor shift-type SR mechanisme functioneert met bijna alle PENTAX verwisselbare lenzen –zelfs met lenzen ontworpen voor analoge camera’s (filmtype).* Dankzij het flexibele ontwerp van dit SR mechanisme dat de beeldsensor in alle richtingen kan laten kantelen, biedt de K-5 II meerdere bruikbare functies om de fotograaf te assisteren tijdens de opname, zoals een automatisch waterpas alsmede functies voor een nauwkeurige beeldcompositie. In combinatie met de optionele O-GPS1 GPS-unit biedt het tevens een ASTROTRACER functie waarmee astronomische fotgrafie wordt vereenvoudigd.
* Geschikt voor PENTAX lenzen met vatting K-, KA-, KAF-, KAF2- en KAF3, voor lenzen met schroefvatting (met adapter) en voor lenzen voor 645 en 67 (met adapter). Sommige functies zijn echter op bepaalde lenzen niet beschikbaar.

Innovatieve beeldbewerkingsfuncties voor creatieve expressie
De custom image functie van de K-5 II maakt het de gebruiker mogelijk om gemakkelijk en snel de meest geschikte finishing touch aan te brengen op een bepaalde opname om daarmee hun creatieve aspiraties tot uitdrukking te brengen of om een bepaalde stemming te benadrukken. Deze functie biedt een keuze uit 9 specifieke custom image modi, zoals Bleach Bypass, om een dramatisch visueel effect in filmopnames te creëren; en Cross Process, om fantasievolle, oogverblindende afbeeldingen te produceren in ongebruikelijke kleuren.
De K-5 II biedt tevens 18 digitale filters, waaronder Sketch en Posterization om specifieke visuele effecten aan te brengen in opgeslagen opnames, zonder hulp van een computer. De gebruiker kan zelfs verschillende filters toepassen, de één na de ander in één specifieke opname om nog meer inventieve visuele effecten aan te brengen.


Extra Informatie

Extra Informatie

Voorraad situatie Niet meer beschikbaar
Fabrikant Pentax
Kleur N/A
Montuur Nee
Draaibaar scherm Nee
Gevoeligheidsbereik 51200
Type sensor CMOS APS-C

Wat klanten vinden

Je moet ingelogd zijn
om een advies in te dienen

Geef uw mening

 

U geeft uw mening voor : Pentax K-5 IIs Body

How do you rate this product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality

Trefwoorden

Trefwoorden

Gebruik spaties om trefwoorden te scheiden. Gebruik een apostrof voor zinnen (')

Je ben wellicht ook geïnteresseerd in het(de) volgend(e) product(en)