New

Pentax K-3 III Premium Kit Black

SKU PRPEK03301BK | EAN 0027075303010

Photogalerie : Wordt verwacht. Mail/Bel ons voor winkel voorraadWordt verwacht. Mail/Bel ons voor winkel voorraad
Mail me bij prijsdaling
Mail me bij beschikbaarheid

Eind prijs: € 2.299,00

Pentax

Gratis levering in België. Leer meer...

Klantdienst +32 15 41 42 66

Niet tevreden? Verzakingstermijn van 14 dagen

Beveiligde betaling

Productbeschrijving

Details

Pentax K-3 III Premium Kit Black   Optische zoeker met een beeldveld van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een optische zoeker met een beeldhoek van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal. Dankzij

Details

Pentax K-3 III Premium Kit Black

 

Optische zoeker met een beeldveld van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal

De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een optische zoeker met een beeldhoek van bijna 100% en een vergroting van ongeveer 1,05 maal. Dankzij een nieuw ontwikkeld glasprisma met hoge refractie heeft de zoeker een grote oogafstand, terwijl het gezichtsveld even groot is als dat van een SLR met volledig beeld. Door gebruik te maken van een optisch element dat vervorming corrigeert en door de lenscoatings te optimaliseren, levert de camera een helder, levensecht zoekerbeeld zonder vervorming, met een verbeterde helderheid van bijna 10 procent ten opzichte van de zoeker van de PENTAX K-3 II. Het Natural Bright Matte III scherpstelscherm - dat bekend staat om het gemak bij het scherpstellen wanneer u handmatig fotografeert - zorgt ook voor een scherp en helder onderwerpbeeld met een levensechte reproductie van het bokeh (achtergrond onscherpte) effect. Bovendien kan de gebruiker dankzij het heldere display een breed scala aan operationele gegevens in de zoeker controleren.

 

Nieuwe BSI-sensor van 25,73 megapixels met een maximale lichtgevoeligheid van ISO 1.600.000

De PENTAX K-3 Mark III beschikt voor het eerst over een BSI-sensor. Deze back-illuminated sen-sor met een effectieve resolutie van ca. 25,73 megapixels zorgt in combinatie met de nieuwe PRIME V Imaging Engine en de nieuw ontworpen accelerator-unit voor een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit. Door bovendien af te zien van een optisch AA-filter (anti-aliasing), produceert de camera superhoge resolutie en scherpe beelden.
Dankzij het ontwerp wordt niet alleen het dynamisch bereik vergroot, maar wordt ook ruis tot een minimum beperkt, zelfs in het lage of superhoge bereik. Door de ruisonderdrukking aan-zienlijk te verbeteren, biedt de PENTAX K-3 Mark III een superhoge pieklichtgevoeligheid van ISO 1.600.000.
De body heeft een geïntegreerd bewegingsreductie II-systeem (IBIS)
Toen PENTAX 15 jaar geleden in de K100 voor het eerst een elektromagnetisch Shake Reduction System installeerde om cameratrillingen bij spiegelreflexcamera's te voorkomen, werd deze technologie aanvankelijk niet erg serieus genomen en alom onderschat. Vandaag de dag zijn In Body Image Stabilizing (IBIS) systemen echter state of the art en mogen ze in geen enkele mo-derne high-performance camera ontbreken. In de PENTAX K-3 Mark III vervult het Shake Re-duction System een aantal verschillende functies.

 

Het hoogwaardige SR II-systeem met vijf assen voor 5,5 stoppen bewegingscompensatie

In-body SR-mechanisme, compatibel met alle objectieven met vatting*
Het ingebouwde SR II-mechanisme voor bewe-gingscompensatie zorgt ervoor dat de PENTAX K-3 Mark III bewegingsonscherpte effectief on-derdrukt en scherpe foto's levert, zelfs onder omstandigheden die gevoelig zijn voor bewe-gingsonscherpte, zoals bij het gebruik van een telelens, het fotograferen van scènes bij weinig licht zonder flitslicht of het fotograferen van zonsondergangen. Naast horizontale en verti-cale cameratrilling veroorzaakt door pitch en yaw, compenseert dit mechanisme met vijf as-sen ook cameratrilling veroorzaakt door hori-zontale en verticale verschuiving (vaak bij macrofotografie) en cameratrilling veroorzaakt door kantelen. Het zorgt voor een compensatie-effect van ongeveer 5,5 stoppen (voldoet aan de HD PENTAX-DA 16-85mm F3.5-5.6ED DC WR、f = 85mm) - het hoogste niveau in de geschiedenis van PENTAX - om de grenzen van fotografie uit de hand te verleggen. Dit mechanisme biedt ook een nieuwe Panning-modus om scherpe, heldere beelden van langzaam bewegende onderwer-pen vast te leggen.
Dit mechanisme is compatibel met K-, KA-, KAF-, KAF2-, KAF3- en KAF4-vatting objectieven, en ook met schroefvatting en 645- en 67-systeem objectieven met behulp van een adapter. Sommige functies zijn mogelijk niet beschikbaar met bepaalde objectieven.

 

Pixelshift-resolutiesysteem

Bij het vorige model, de PENTAX K-3 Mark II, werd voor het eerst gebruik gemaakt van sensor-shift om de beeldresolutie te verbeteren. Met de PENTAX K-3 Mark III kan deze techniek nu ook zonder statief worden toegepast.

Dit innovatieve systeem, dat gebruik maakt van geavanceerde superresolutietechnologie, legt vier beelden van dezelfde scène vast door de beeldsensor voor elk beeld één pixel te verschui-ven en deze beelden vervolgens samen te voegen tot één samengesteld beeld. Vergeleken met het conventionele Bayer-systeem, waarbij elke pixel slechts één kleurgegevenseenheid heeft, verkrijgt dit systeem alle kleurgegevens in elke pixel en levert het superhoge-resolutiebeelden op met waarheidsgetrouwere kleuren en veel fijnere details dan door het conventionele sys-teem worden geproduceerd. Om dit systeem bruikbaarder te maken bij een breder scala aan scènes en onderwerpen, biedt de camera een aan/uit-schakeling van de functie voor bewe-gingscorrectie,** die automatisch alleen bewegende beeldelementen detecteert tijdens con-tinu-opnamen en negatieve effecten minimaliseert tijdens het opnameproces

** Deze functie werkt het meest effectief met een sluitertijd van 1/1000 seconde of langer. Deze functie is mogelijk niet compatibel met sommige opnamestanden of bepaalde functies, waaronder het Pixel Shift Resolution System.

 

High-definition LCD-monitor met intuïtieve touch-screen bediening

De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een 3,2-inch LCD-scherm met hoge beeldkwaliteit en circa 1.620.000 pixels. Deze monitor, die voor het eerst in de PENTAX K serie is uitgerust met touch-screen bediening, biedt een intuïtieve bediening van functies, waaronder menuselectie en in-zoomen van beelden tijdens weergave. De air-gapless constructie, waarbij een speciaal harsma-teriaal in de ruimte tussen LCD-lagen en een beschermlaag van getemperd glas wordt geïnjec-teerd, vermindert reflecties en de verspreiding van licht om de zichtbaarheid bij buitenopnamen te verbeteren. Het zoeker oculair is zo ontworpen dat het uitsteekt ten opzichte van het LCD-scherm, zodat de neus van de gebruiker niet in contact komt met de behuizing van de camera. Onderaan het oculair bevindt zich een oogsensor, die de monitor uitschakelt zodra de fotograaf in de zoeker kijkt, zodat de verlichting van de monitor geen invloed heeft op het zicht tijdens het fotograferen.

 

SAFOX 13 autofocussysteem met 101 scherpstelsensoren

De PENTAX K-3 Mark III beschikt over een nieuw ontwikkelde SAFOX 13 fase-matching AF-sensormodule voor een betrouwbare, uiterst nauwkeurige autofocus. De camera beschikt over 101 scherpstelsensoren, waarvan 25 kruissensoren in het midden, voor een haarscherpe scherp-stelling van het onderwerp bij minimale helderheidsniveaus tot -4 EV.*** Dankzij een nieuwe RGB-Ir-beeldsensor met hoge capaciteit, ongeveer 307.000 pixels en een nieuw ontwikkeld al-goritme voor beeldtracering, is de camera ook in staat onderwerpen met een variërende snel-heid of in onregelmatige bewegingen nauwkeurig te volgen. Een nieuw geïnstalleerde AF-punt keuze hendel stelt de gebruiker in staat om het gewenste scherpstelpunt intuïtiever te selecte-ren.

*** Lichtmeting bij -4 EV is beschikbaar voor F2.8-luminantie-flux focuspunten, alleen wanneer een F2.8 lens op de camera is geplaatst.

 

Real-time Scene Analysis System, ondersteund door de nieuwste kunstmatige in-telligentie technologie

Ondersteund door de combinatie van de nieuwe, high-density RGB-Ir beeldsensor en de krach-tige PRIME V imaging engine, detecteert het PENTAX Real-time Scene Analysis System direct het gezicht en de ogen van het onderwerp met behulp van de geavanceerde beeldherkenningstech-nologie, en maakt vervolgens een real-time analyse van hun bewegingen. Dit helpt de camera bij het optimaliseren van de belichtingsinstellingen en het verbeteren van de nauwkeurigheid van de autofocus. Door gebruik te maken van Deep Learning**** - de nieuwste, veel gepubliceerde kunstmatige intelligentietechnologie - zorgt de PENTAX K-3 Mark III voor een nauwkeurigere de-tectie van onderwerpen en een betrouwbaardere beoordeling van scènes.

**** Deep Learning-technologie is beschikbaar wanneer de belichtingsmodus is ingesteld op Scene Analyze Auto, of wanneer de Custom Image-modus is ingesteld op Auto Select.

 

Geavanceerde bedieningssystemen bij opnamen

Het exclusieve "Hyper Operation System" werd voor het eerst toegepast in de PENTAX Z-1 en is ook nu nog een belangrijk element voor de belichtingsregeling. Niet alleen kan zoals voorheen in de programma-automaat zonder omschakelen tussen diafragma en sluitertijd worden geschakeld. Nu is ook het volgen van de ISO-gevoeligheid mogelijk.

Een andere ontwikkeling van PENTAX is het Smart Function System. Vijf functies kunnen snel en eenvoudig worden geselecteerd en opgeroepen voor de bediening van de ca-mera. De bedieningsinformatie wordt in de zoeker weergegeven.

Daarnaast bieden tien verschillende bedieningsknoppen een verdere mogelijkheid tot aanpassing, waarmee veelgebruikte functies snel kunnen worden opgeroepen.

De HDR-functie (High Dynamic Range) is bij veel PENTAX-fotografen zeer populair ge-worden. Een beeld wordt berekend uit drie afzonderlijke opnamen en biedt ondanks een enorme contrastomvang een uitgebalanceerde belichting.

 

Hoge beeldsnelheid - als elke seconde telt

Het spiegel- en sluitermechanisme is voor de PENTAX K-3 Mark III opnieuw ontworpen. In com-binatie met de nieuwe processortechnologie en de snelle beeldverwerkingsparameters maakt de PENTAX K-3 Mark III het mogelijk beeldreeksen met een tot nu toe ongekende beeldsnelheid vast te leggen. 32 RAW-bestanden kunnen worden vastgelegd met 12 beelden per seconde. Bij 2,5 beelden per seconde en in JPEG-formaat loopt de opnameserie op tot 90 beelden voordat de camera moet opslaan. Ondanks de hoogste belasting is de sluiter ontworpen voor ten minste 300.000 opnamen.

 

Gebruiksvriendelijke opnamefuncties voor efficiëntere opnamen en meer bedieningsge-mak

PENTAX-exclusief Hyper Operation-systeem, met een nieuwe Advanced-modus voor een flexi-belere belichtingsregeling.

Operation Control Lock-functie, om onbedoelde bedieningsfouten van de belichtingsinstel-knoppen en de vierwegbesturing te voorkomen.

Smart Function van de nieuwe generatie met de speciale Smart Function-knop, voor het snel selecteren en instellen van diverse functies zonder dat u naar menu's op het scherm hoeft te schakelen.

Knop aanpassingsfunctie, om door de gebruiker geselecteerde functies toe te wijzen aan 10 verschillende bedieningsknoppen.

 

Compacte, stevige body met stof- en weerbestendige constructie

De boven-, onder-, voor- en achter panelen van de PENTAX K-3 Mark III zijn allemaal gemaakt van een lichtgewicht magnesiumlegering met een hoge stijfheid. In combinatie met een stof- en weerbestendige constructie met speciale afdichtingen op cruciale delen van de body, en uitste-kende koude bestendigheid om een stabiele werking bij -10°C te garanderen, is de camera ont-worpen om extreem duurzaam en betrouwbaar te zijn, zelfs onder zware omgevingsomstandig-heden, zoals bij het maken van opnamen in de regen, op stoffige of lage temperatuur locaties. De camera is tevens voorzien van een duurzame, betrouwbare ontspanknop - geverifieerd in een duurzaamheidstest van 300.000 sluiterontspanningen - om de robuuste behuizing te per-fectioneren voor zorgeloos fotograferen op elke locatie.

 

4K-resolutie video-opnames met een scala aan functionele instellingen

De PENTAX K-3 Mark III maakt opnamen van 4K-resolutie videoclips (3840 x 2160 pixels; 30p/24p frame rate) of Full HD filmclips (1920 x 1080 pixels; 60p/30p/24p frame rate) in het H.264 opna-meformaat. Uitgerust met een stereomicrofooningang en een hoofdtelefoonaansluiting, kan de gebruiker ook het audio-opnameniveau handmatig instellen en de geluidsniveaus voor de mi-crofooningang controleren. Dankzij de stille touchscreenbediening op de LCD-monitor aan de achterzijde kunnen de gewenste opnamefunctie en het belichtingscompensatieniveau worden ingesteld zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over operationele geluiden.

Een van de twee SD-kaartsleuven is voorbereid voor de UHS-II standaard om de datavolumes met hoge beeldsnelheden of video-opnamen adequaat te kunnen verwerken.

 

Bluetooth® en draadloze LAN-verbinding

De PENTAX K-3 Mark III biedt twee draadloze opties - Bluetooth® en Wi-Fi - voor verbinding met mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Door de speciale Image Sync applicatie op een mobiel apparaat te installeren, kan de gebruiker Live View beelden op een smartphone scherm zien, of beelden vastleggen en camera instellingen wijzigen met behulp van het mobiele appa-raat. Met deze applicatie kan de gebruiker ook vastgelegde beelden overbrengen naar een mo-biel apparaat, en ze uploaden naar verschillende SNS sites.

 

In-camera beeld- en videobewerking en RAW-ontwikkeling

De PENTAX K-3 Mark III biedt talrijke mogelijkheden om video's en foto's direct in de camera te bewerken. Diverse filters en de originele PENTAX Custom Image-functie, die verschillende film-typen simuleert, zijn al beschikbaar tijdens het fotograferen. Verdere filters en RAW-ontwikkeling breiden de mogelijkheden uit. Voor video-opnamen zijn er eenvoudige filmbewer-kingsmogelijkheden.

Dankzij de vele mogelijkheden is geen complex beeldbewerkingsprogramma nodig om een eigen, kenmerkende beeldstijl te creëren.

 

Camerabesturing en beeldoverdracht via de "Image Sync" App

De PENTAX K-3 Mark III kan via Bluetooth® of Wi-Fi worden verbonden met apparaten zoals smartphones of tablets.
Door de gratis Image Sync app op een mobiel apparaat te installeren, kan de gebruiker Live View beelden op zijn scherm weergeven, camera-instellingen wijzigen en foto's maken.

Vastgelegde beelden kunnen worden overgebracht naar een mobiel apparaat en vanaf daar rechtstreeks worden gedeeld op sociale netwerken.

Extra Informatie

Extra Informatie

Voorraad situatie Wordt verwacht. Mail/Bel ons voor winkel voorraad
Gestabiliseerde body Ja
Draaibaar scherm Nee
Gevoeligheidsbereik 1638400
Brandpuntsafstand van 20
Brandpuntsafstand 40
Opening op 2.8
Opening van 22
Model Pentax K-3 Mark III
Grootte van het scherm 3.2"
Type sensor CMOS APS-C
Fabrikant Pentax
Enkel body Yes
Sensor grootte APS-C
Processor Prime V
Mogelijke bestandsformaten RAW / JPEG
Compatibele geheugenkaarten SD, SDHC, SDXC
Videoformaten MPEG-4 / H.264
Videoresolutie 3840 x 2160
Uitgangen HDMI "C"
Montuur Pentax K
Kleur Zwart
Type body Amateur averti
Materiaal body Nee
Serieopnamen 12
Ingebouwde flits No
Interne microfoon Yes
Microfoonaansluiting Yes
Maximum beelden per seconde 12
PictBridge Yes
Afmetingen L x H x B 134.5mm x103.5mm x 73.5mm
Tropicalisatie Yes
Garantie Oui

Wat klanten vinden

Je moet ingelogd zijn
om een advies in te dienen

Geef uw mening

 

U geeft uw mening voor : Pentax K-3 III Premium Kit Black

How do you rate this product? *

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Quality

Trefwoorden

Trefwoorden

Gebruik spaties om trefwoorden te scheiden. Gebruik een apostrof voor zinnen (')

Je ben wellicht ook geïnteresseerd in het(de) volgend(e) product(en)

Pentax D-LI90

Pentax D-LI90

€ 89,00