Sony Alpha 6600Alpha-serie krijgt nieuw topmodel 

 

Het hybride-merk bij uitstek zet met de nieuwe Alpha 6600 de kroon op zijn gamma met APS-C-sensor. De pluspunten zijn talrijk, de doorbraken inzake batterijduur, reactiesnelheid en autofocus heel reëel. 

 

Nooit terrein prijsgeven, je aanbod slim segmenteren en de ene nieuwigheid na de andere lanceren. De vertrouwde tactiek van Sony werkt. En dat blijkt nog maar eens met de komst van de Alpha 6600, het nieuwe topmodel dat enkele lacunes van eerdere modellen - zoals de A6500 - moet doen vergeten. En dat de categorie van de hybrides met APS-C-sensor aantrekkelijk houdt. 

 

 

Opmerkelijke verbeteringen 

Inspanning nr. 1 - de batterijduurMet zijn nieuwe batterijdie dezelfde is als in de A7(R)III,  haalt de Alpha 6600 het dubbele aantal opnames van zijn voorganger: ruim 700 fotos als je de zoeker gebruikt. Hierdoor is de grip ook verbeterd. 

Inspanning nr. 2 - de autofocus beter beheren en het apparaat sneller laten reageren. De BIONZ X-processor van een nieuwe generatie (niveau A9) werkt samen met de oorspronkelijke CMOS APS-C Exmor-sensor van 24,2 megapixel, die werd geoptimaliseerd voor een grotere lichtgevoeligheid en een ruimer ISO-bereik (tot 102.400 ISO)De autofocus zelf levert voorbeeldig werk. Hij is nu nog sneller (11 b/s in burstmode) en biedt nieuwe, heel geavanceerde functies, zoals oogdetectie bij mensen én dieren (dankzij artificiële intelligentie) en realtime tracking. Dat gaat allemaal razendsnel, zowel bij het fotograferen als bij 4K/UHD-video. 

Inspanning nr. 3- Video is een terrein dat Sony uitstekend beheerst en waarop de A6600 dus heel wat troeven heeft uit te spelen: 

volledige pixeluitlezing (zonder pixelsamenvoegingvoor 4K hoge resolutievideo’s.  

een nieuw HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) dat directe HDR-weergave mogelijk maaktDat levert videobeelden met een groteredynamiek op, met natuurlijkere kleuren en een aanzienlijk beter contrast. 

- nog meer verfijnde optische beeldstabilisatie 

Het resultaat zijn haarscherpe beelden, barstensvol details en kleuren.  

Inspanning nr. 4 - Het gebruik van de A6600 is nog beter aan je wensen aan te passenomdat jij op elk ogenblik heel eenvoudig bepaalt welke functies de regelknoppen en het instelwiel krijgen toebedeeld. 

Inspanning nr. 5 - Het toestel is nog altijd compact en nu nog robuusterDe technische verbeteringen hadden weinig impact op de afmetingen en de algemene look verschilt weinig met de voorgangersDe wat grotere en diepere grip biedt een nog betere houvastDeze hybride uit de topklasse is stof- en vochtbestendig en bestemd voor intensief gebruik. 

 

 

Nog enkele verbeterpuntjes 

Dat er met de A6600 vooruitgang werd geboekt, is ontegensprekelijkToch blijven we een beetje op onze honger zitten. Zo is het scherm wel kantelbaar, maar functioneert het slechts gedeeltelijk als touchscreen en is door de menu’s bladeren soms onhandigToch blijft deze Apha 6600 de koning van de hybrides. Zonder korting kost de body 1599 euro en zelfs bij die maximumprijs krijg je waar voor je geld. Denk aan de foto- en filmbeelden met voortreffelijke textuurweergave en kleuren en de voorbeeldige reactiesnelheid van het apparaat die de meest veeleisende liefhebbers zullen verbluffen.