De Nikon Coolpix W150 is een gloednieuwe stoere waterdichte camera die zich voornamelijk richt op families.

 

Nikon W150, de robuuste familiecamera bij uitstek.!

 

 nikon-coolpix-w150

In vergelijking met het vorige W100 model, biedt de Nikon W150 enkele nieuwe functies. Er is een Onderwater Gezichts-framing modus die automatisch tot vier foto’s neemt elke keer dat een gezicht wordt herkent in het zwembad of tijdens het snorkelen, een nieuwe Picture-in-picture scène-modus, een aantal nieuwe bewerkingsfuncties zoals het toevoegen van een "kleine planeet" effect, de mogelijkheid om een beeld te kiezen als welkomstscherm en een aantal nieuwe frames en patronen.

Er zijn eveneens een aantal nieuwe kleurtjes, waaronder een levendige oranje versie (de gele is verdwenen) en twee versies met tekeningen (flower en resort).

Net als bij zijn voorganger is de Coolpix W150 eenvoudig te bedienen. De camera is stofdicht, waterdicht tot 10 meter, schokbestendig van een hoogte van 1,8 m en vriesbestendig tot -10 graden Celsius, heeft een 13,2 megapixel sensor en een 3x optische zoom, evenals een 6x digitale “fijne” zoom.

Zoals de meeste huidige Nikon-camera's, is hij compatibel met de Snapbridge app. Dit betekent dat de camera via low-energy Bluetooth verbinding maakt met je telefoon en foto’s automatisch overzet, klaar om te worden gedeeld op sociale netwerksites. De camera biedt ook Wi-Fi-connectiviteit.

 nikon-coolpix-w150

 

Gebruik

De W150 is een zeer makkelijk te gebruiken camera: twee grote toetsen bovenaan zorgen respectievelijk voor foto- of videobeelden. Een grote on/off knop vervolledigt de bovenzijde.

Achteraan zien we vier functietoesten en een grote navigatie knop. De camera beschikt over een 3x optische zoom die makkelijk met de + en – aanduiding op de navigatie knop is te bedienen. Een 6x digitale zoom geeft je nog meer zoom mogelijkheid, uiteraard ten koste van de beeldkwaliteit.

 Het menu is simpel gehouden zodat iedereen ermee aan de slag kan. Aangezien de camera zich vooral richt op het hele gezin zal je geen uitgebreide menu- en instelmogelijkheden krijgen. Richten en schieten/filmen is het motto!

Leuk is de optie om een eigen geluid te kiezen (vb. een blaffende hond) bij het maken van een foto, wat de jongsten onder zijn gebruikers zullen apprecieren.

 

nikon-coolpix-w150

1/640s · f/3.3 · ISO 125 30mm (35mm)

 

Beeldkwaliteit

De camera beschikt over een 13 megapixel sensor wat je foto’s oplevert van om en bij de 6Mb.

De macro functie laat je toe om tot op 5cm van een onderwerp te komen. Ook een flash is voorzien met anti rode ogen functie en invulflits modus.

Voor de creatievelingen zijn er vijf filters voorzien: bubble, neon, cartoon, soft en diorama.

 

Conclusie

De Nikon Coolpix W150 is een goede keuze voor wie een robuuste compactcamera voor de hele familie wenst. De camera ziet er dan ook nog eens goed uit. De mogelijkheid om onderwater te fotograferen zal vooral de kinderen aanspreken, alsook de filters en frames die je kan toevoegen aan de foto’s. De algehele beeldkwaliteit is wat te verwachten valt uit een compact camera.

 nikon-coolpix-w150

 

+ Pros

  1. Makkelijke bediening
  2. Veel creatieve, leuke filters
  3. Waterbestendig tot 10m
  4. Goede macro modus

 

- Cons

  1. Geen manuele controle
  2. Veel ruis bij minder licht
  3. Vrij traag tussen shots