De Nikon Z 24-70 mm f2.8 S is een veelzijdig zoomobjectief voor spiegelloze camera's uit de Z-serie.  De lens is alles bij elkaar sneller dan de kitlens Z 24-70 mm f4.0 S.

 

De Nikon Z 24-70 mm f 2,8, dat is bokeh!

 

Dit is het eerste objectief met de nieuwe ARNEO Coat van Nikon. Dit is een nieuw type behandeling op de Nano Crystal Coat om lichtvlekken en beeldschaduwen tegen te gaan.

Bovendien is het een vrij licht stuk glas, met een gewicht van slechts 805 g. Dat is behoorlijk indrukwekkend, aangezien het objectief bestaat uit 17 elementen in 15 groepen. De 9 diafragmalamellen zorgen voor een uiterst aangename bokeh.

 nikon-z-24-70

Dit objectief is ook het eerste NIKKOR Z-objectief met een speciale handmatige scherpstelring, naast de aanpasbare instelring en de zoomring. De instelring kan in de camera worden aangepast om verschillende parameters regelen. U kunt hem bijvoorbeeld instellen om het diafragma, de ISO, de witbalans of de belichtingscorrectie te wijzigen.

Het objectief heeft een intern scherpstelsysteem en een nieuwe STM-motor voor een snelle en stille autofocus. Bovendien kunnen met een nieuw geïntegreerd multifocussysteem twee groepen tegelijkertijd worden verplaatst.

De kortste scherpstelafstand is 38 cm en de voorste diameter van het objectief is 82 mm. De lens is getropicaliseerd, dus ideaal voor wie foto's wil maken in een vochtige omgeving.

 nikon-z-24-70

 

De NIKKOR Z 24-70 mm f / 2,8 S werd ontworpen om uit te blinken in zowel video- als beeldopname, waarbij de geavanceerde videofuncties van de Nikon Z 6 en Z 7 ten volle worden benut. Dankzij het ontwerp verandert de beeldhoek niet tijdens het scherpstellen; de stappenmotor en het multifocussysteem zorgen voor een snelle, nauwkeurige en geruisloze scherpstelling.

Aangezien het objectief volledig compatibel is met de geïntegreerde VR over vijf assen van het Z-systeem van Nikon, kunnen gebruikers manueel ongelooflijk stabiele filmopnamen maken; en de aanpasbare instelring, de onafhankelijke scherpstelring en het organische EL-scherm maken het voor de gebruikers nog gemakkelijker om deze uitzonderlijke lens op de set te bedienen.

 

 nikon-z-24-70

 

De negatieve punten? De Z 24-70 mm f2.8 S is een dure lens, beduidend groter en 300 g zwaarder dan zijn kleine broertje, de Z 24-70 mm f4.0 S.

 

Maar is hij de moeite waard? Absoluut!

De Z 24-70 mm f2.8 S biedt de beste optische kwaliteit, de beste bokeh en uitzonderlijke prestaties bij close-ups. Sterk aanbevolen!