Naar aanleiding van de honderdste verjaardag van de American Association of Cinematographers (ASC), brengt Leica hulde aan de 7e kunst met de release van een speciale editie van zijn M10-P, met een zoeker die is aangepast aan de filmkadrering.


Leica is de ster!


Deze speciale editie van de Leica M10-P is verkrijgbaar vanaf het najaar van 2019 en zal niet onopgemerkt voorbijgaan met zijn afwerking in zwart en goud. Goud voor de geanodiseerde afwerking van het objectief Summicron 35mm f/2 ASPH met M-PL-vatting (een verwijzing naar het messing van het objectief van de Ur-Leica uit 1914), goud voor de dop met het logo van de ASC, en goud voor zijn onvermijdelijke vierkante zonnekap met afgeknotte hoeken.

leica-m10-p-edition-100-asc


Op het bovenpaneel van de M10-P, volledig in matzwart, is in glanzende zwarte lak het ASC-logo aangebracht. Maar net als de eerste Ur-Leica uit 1914, die werd gebruikt voor kadreringstests op de filmsets van de ASC, beschikt de versie 2019 in zijn opnamesoftware over hulpmiddelen die de filmkadreringsverhoudingen weergeven in de zoeker, en over twee voorinstellingen zoals voor film, Cine Looks. Naast het objectief wordt de ASC 100 Edition kit aangevuld met de elektronische Visoflex-zoeker en natuurlijk de voordelen van de M-PL-vatting die het gebruik van filmobjectieven mogelijk maakt op de M10-P.


De American Society of Cinematographers werd opgericht in 1919. Het is de oudste internationale vereniging van filmmakers die de belangrijkste directors of photography van deze tijd samenbrengt. Net als Leica biedt deze buitengewone vereniging al meer dan 100 jaar een cinematografische visie aan publiek over de hele wereld. In februari 2019 reikt de ASC voor de 33e keer haar prestigieuze prijzen uit – de perfecte gelegenheid om de Leica M10-P 'ASC 100 Edition' voor te stellen, een exclusief instrument voor filmmakers.

 

leica-m10-p-edition-100-asc


In het cameramenu kunnen beeldweergaven worden geselecteerd zoals in de bioscoop; deze zijn door Leica ontwikkeld in samenwerking met enkele van 's werelds meest invloedrijke cineasten en leden van de ASC. De instelling 'ASC Cine Classic' simuleert een klassieke analoge 35 mm bioscoopweergave, terwijl 'ASC Contemporary' een hedendaagse digitale weergave toont.

Verder is het mogelijk om 'beeldformaten' te selecteren die ook in de filmindustrie worden gebruikt. Dankzij hun weergave als kaderlijnen in Live View-modus, kan de cameraman de scène door elke gewenste lens beoordelen voordat de opnamen starten.

 

leica-m10-p-edition-100-asc


Met de Leica FOTOS-applicatie wordt ook locatiescouting eenvoudiger, omdat de resultaten onmiddellijk kunnen worden gedeeld.


De Leica M10-P 'ASC 100 Edition': voor liefhebbers van de 7e KUNST! Voor meer informatie en voorbestelling kunt u een mail sturen naar dit adres: info@fotonelissen.be