FUJIFILM X-T3 - Firmware-update 3.00


FUJIFILM biedt een firmware-update (versie 3.00) voor zijn FUJIFILM X-T3-hybride. De update verbetert de prestaties van de camera. De update is gratis. Hier zijn de details van de nieuwe functies.

 

 

1. Verbeterde prestaties en nauwkeurigheid van AF op gezichten / ogen

Het autofocus-algoritme met gezichts- en oogdetectie is verbeterd voor meer reactievermogen en nauwkeurigheid.

De gezichtsdetectie op afstand is met ongeveer 30% verbeterd en AF-tracking is nu stabieler, zelfs als er een obstakel in het veld verschijnt.

Deze verbeteringen zijn van toepassing op zowel foto's als video-opnamen.


2. Nieuwe gezichtskeuzefunctie

De gezichtskeuzefunctie is geïntroduceerd om prioriteit te geven aan autofocus, volgen en belichting op een geselecteerd onderwerp wanneer meerdere gezichten zijn gedetecteerd. Het gezicht kan worden geselecteerd met behulp van het aanraakscherm of de scherpstelschakelaar.

 

3. Versnelling van de AF-snelheid op onderwerpen op afstand

Dankzij het geoptimaliseerde AF-algoritme is autofocus bij zowel nabije als verre onderwerpen sneller.

Standaard staan de instellingen van het aanraakscherm, de instellingen van de dubbele aanraakfunctie en de aanraakfunctie allemaal op UIT.


4. Aanraakscherm met snellere reactie.

Een "dual touch" en "touch" -functie is toegevoegd aan de instellingen van het aanraakscherm *. Beide instellingen moeten op UIT worden gezet om een betere reactie te krijgen op het aanraakscherm. Deze nieuwe instellingen zorgen voor een meer intuïtieve bediening bij het maken van foto's, automatisch scherpstellen en het selecteren van het scherpstelveld.


Hier is de link waarmee u deze update en de procedure om dit te doen kunt downloaden. Deze uitleg is in het Engels.