Jongeren zullen de nieuwe Instax van Fujifilm beslist met open armen verwelkomen! De specialist van de instantcamera’s ontwikkelde immers zijn kleinste toestelletje met een dubbele functie: compact fototoestel én printer. Deze LiPlay is Live/Life én Play ... Want hij neemt ook geluid op. 

 

Deze mini is echt de max voor millennials

 

De nieuwe Instax is een onweerstaanbaar leuk hebbeding, daar bestaat geen twijfel over. Dat is trouwens alleen maar positief bedoeld, want het toestelletje biedt alles wat de doelgroep verwacht. De jonge generatie is immers helemaal intoselfies, sociale media, foto’s opleuken met allerlei filters, té gekke gifs, lollige emoji’s en andere grappige apps. Voor dit speelse en creatieve volkje heeft Fujifilm zijn kleinste (8 bij 12 cm) en lichtste (255 gram) hybride model bedacht. Weliswaar klein, maar daarom niet minder “2-in-1”, in staat om foto’s te nemen en meteen te printen en zelfs foto’s van je smartphone te printen. Een slimme digitale alleskunner en bovendien met zijn 169 euro best betaalbaar. Maar krijg je ook waar voor je geld?

 

 

De instant-selfie-reflex

Een fototoestel dient om … foto’s te maken. De Instax mini LiPlay heeft echt niet de pretentie om professionele fotografen te verleiden, op zoek naar de nieuwste hightech snufjes. Hij wil zich liever onmisbaar maken met instantkiekjes, voor de gezelligheid, zonder moeilijk te doen, voor de generatie met een selfie-reflex die geen spitstechnologie nodig heeft. Wat niet wegneemt dat je over een 1/5” sensor van 2 560 x 1 920 pixels beschikt en een objectief dat bij 24x36 overeenstemt met een 28 mm f/2. De mini LiPlay heeft ook een flits, een LCD-scherm (maar geen zoeker) en een selfie-spiegeltje. Het toestel is via Bluetooth op afstand te bedienen vanaf je smartphone. En dat is interessant om een groepsfoto te nemen … waar jij zelf ook op staat!

 

 

Iets tastbaars

De nieuwe Instax is best wel modern en creatief, met veel mogelijkheden voor leuke beeldbewerking, functies om beelden te delen en ze, na selectie, onmiddellijk op miniformaat te printen … met de ingebouwde 318 dpi printer! Zet de beelden digitaal in één van de tien meegeleverde lijstjes of personaliseer ze met een waaier aan originele en knotsgekke filters. En de foto’s die je van je smartphone doorstuurt, hebben recht op dezelfde behandeling vóór je ze print.

 

 

Geluid als toemaatje

Je moet er maar aan denken! Fujifilm heeft een innoverende functie toegevoegd aan zijn nieuwste speeltje: een geluidsopname van maximaal 10 seconden die je aan de foto koppelt. Als je die foto print, zie je in een hoekje een QR-code staan. Die code kan je smartphone herkennen om het geluid af te spelen terwijl je de foto bekijkt! Een extraatje, te vergelijken met een persoonlijke en gedeelde GIF.

 

 

En wat een look!

De Instax 2-in-1 (foto en print) verrast dus met allerlei vernuftige en intuïtieve functies, maar ook met een mooi afgeronde vormgeving. Die zal zeker aanslaan bij de jeugd en misschien nog meer bij meisjes, die kunnen kiezen tussen de kleuren “blush gold”, “stone white” en “elegant black”. Nog een tip: je bent al snel verslaafd aan zo’n Instax en als je veel foto’s print, loopt de rekening snel op. Een beetje zelfbeheersing kan dus geen kwaad …