XGIMI MoGo Pro, voor mooie projecties!

 

Hij wordt voorgesteld als de eerste draagbare beamer ter wereld die werkt met het platform Android TV van Google. Bovendien is hij onmiddellijk beschikbaar voor het brede publiek, in plaats van eerst enkel bij de specialisten te vertoeven. 

Het meest opmerkelijke is de vorm, die doet denken aan een speaker van Sonos Play. De bouwkwaliteit is fantastisch en lijkt helemaal niet op een gadget om in je vrije tijd mee te spelen. Dat zie je niet meteen aan de specificaties, maar wel aan zijn prestaties die in de praktijk niet moeten onderdoen voor die van andere en duurdere beamers.

 

 

Je kunt hem gemakkelijk van de ene naar de andere kamer verplaatsen, en kunt dankzij de batterij van 10.400 mAh op 3 à 4 uur batterijduur rekenen als hij niet aangesloten is op netstroom. Hij begint na een paar minuten wat warm aan te voelen, maar Xgimi garandeert ons dat dat normaal is en dat de vrijgekomen warmte de eenheid niet beschadigt.

 

 

Dankzij het audiosysteem met drie ingebouwde speakers van Harman Kardon, kan de beamer ook gebruikt worden als Bluetooth-speaker zonder videosignaal. Op die manier gaat de batterij nog langer mee. De geluidskwaliteit is vrij goed voor een dergelijk apparaat. En hoewel de lagere frequenties niet zijn grootste troef zijn, klinkt het geluid toch helder en mooi gespreid. De beamer is uitgerust met een audio-uitgang van 3,5 mm, zodat je hem kunt aansluiten op een krachtiger luidsprekersysteem.

 

 

De grootste eigenschap waarmee de MoGo Pro de traditionele televisieschermen durft uit te dagen, is zonder twijfel de helderheid van 300 ANSI lumen die gegenereerd wordt door zijn projector met ledlamp. Dat lijkt misschien niet veel, maar tijdens onze tests hebben we een match kunnen projecteren zonder dat we de gordijnen moesten sluiten of het licht in de kamer moesten dimmen! Het beeld is helder en de autofocus past zich snel aan de gekozen plek aan. Aan de onderkant van de afstandsbediening zit een verborgen schakelaar waarmee je handmatig kunt scherpstellen. Daarnaast corrigeert hij automatisch de trapezoïdale vervorming. 

Kortom, deze beamer is meer dan een gadget en belooft mooie, gezellige avonden.

 

 

https://www.fotonelissen.be/toebehoren/xgimi-h2-projector-1545829