Vanguard VEO 3GO, het ultracompacte statief in carbon

 

Vanguard is een fabrikant van statieven die reeds lange tijd zijn plaats op de markt veroverd heeft. Het ontwerp en uiterlijk van hun statieven tonen aan dat ze boven talloze concurrenten uitstijgen, en dat op een zeer competitieve markt.

 

De VEO 3GO 235CB is een ultracompact en licht reisstatief in koolstofvezel (carbon). Het is uitgerust met een balhoofd dat compatibel is met Arca Swiss, een poot die omgevormd kan worden tot monopod (en kan dienen als selfie-/vlogging-stick), een smartphoneadapter, en een Bluetooth-trigger op afstand. Daardoor is hij uiterst veelzijdig voor kits met systeemcamera's, spiegelreflexcamera’s en zelfs smartphones.

 

 

Volledig opgevouwen is hij 33 cm lang en dankzij zijn gewicht van 1.060 g is hij uiterst draagbaar. Volledig uitgeschoven is hij 136 cm lang, met een draagcapaciteit van maximaal 4 kg. De monopod schuift uit tot een lengte van 138 cm en kan snel en gemakkelijk ingezet worden. Het VEO T-50-balhoofd is compatibel met Arca Swiss en heeft een onafhankelijke panoramavergrendeling en een omkeerbare middenkolom. Daarnaast kun je een adapter gebruiken om macrofoto’s en foto’s vanuit kikvorsperspectief te maken.

De drie beenhoeken kunnen gemakkelijk afgesteld worden (21°, 50° en 80°) voor een maximale stabiliteit op alle terreinen. De draaivergrendelingen zetten zich snel vast en zijn gemakkelijk schoon te maken. Het statief wordt geleverd met rubberen voetjes en spikes zodat je het gemakkelijk op verschillende soorten terrein kunt plaatsen. Bovendien zit er een intrekbare haak op waar je extra gewicht aan kunt hangen voor meer stabiliteit.

Hij heeft een tweezijdige bout zodat balhoofden met een schroefdraad van 1/4” of 3/8” gemakkelijk bevestigd kunnen worden, en wordt geleverd inclusief draagtas.

Dankzij de Bluetooth-trigger op afstand kun je de poot van de monopod gebruiken als selfiestick.

De reisstatieven van VEO 3GO bieden de ultieme mix van draagbaarheid, kwaliteit en prestaties.