De Tamron 35 mm f/2.8 Di III OSD M1:2, het lichte en compacte reisobjectief

 

De 35 mm f/2.8 Di III OSD M1: 2 (model F053) is een groothoekobjectief met vaste brandpuntafstand en kan in zowat alle situaties ingezet worden. De brandpuntafstand van 35 mm zorgt niet alleen voor een mooie kijkhoek, maar ook voor een natuurlijk perspectief en gezichtsveld waardoor je instinctief kunt fotograferen. 

 

Het objectief is ideaal voor een brede waaier aan fotografie, waaronder omgevingsportretten, food- en natuurfotografie. Hij is erg licht en compact waardoor hij je tas nauwelijks zwaarder maakt en je hem gemakkelijk iedere dag kunt meenemen. Met een minimale scherpstelafstand van slechts 0,15 m kun je het kader zelfs met kleine onderwerpen volledig vullen. Het model F053 heeft een diafragmaopening van f/2.8 en bestaat uit speciale glasmaterialen zoals de LD-elementen (lage dispersie) en GM-elementen (asferische lens), die strategisch geplaatst zijn om aberraties weg te werken. Hij levert over het volledige kader uitzonderlijke optische prestaties en creëert een scherp beeld tot in de textuur van het onderwerp. Dankzij zijn vochtbestendige constructie en vuilbestendige fluorcoating kun je zonder zorgen buiten fotograferen.

 

 

 

Een van de belangrijkste redenen waarom dit objectief zo geweldig is, is omdat het zo’n fantastische close-ups kan maken. Met dit objectief kan je ongelooflijk dicht bij een onderwerp komen. Met een minimale scherpstelafstand van 0,15 cm bereikt het objectief zijn maximale vergroting van 1:2.. Dankzij deze opmerkelijke prestaties kunnen gebruikers composities creëren met een spectaculair perspectief (de dichtstbijzijnde onderwerpen zijn groter, de onderwerpen verder weg kleiner) dat voorheen enkel voor groothoeklenzen was weggelegd. Door het onderwerp van dichterbij te fotograferen, profiteer je van de bokeh in de prachtig onscherpe achtergrond en kun je zo een unieke foto maken.

 

 

De AF-functie met Optimized Silent Drive volgt bewegende onderwerpen moeiteloos en in alle stilte. 

De AF-motor gebruikt een nieuwe OSD (Optimised Silent Drive) die speciaal ontwikkeld is om een stille werking te garanderen. De precisie en snelheid van de autofocus zijn verhoogd zodat je nauwkeurig kunt focussen, zelfs wanneer je onderwerpen volgt die voortdurend in beweging zijn.

 

 

 

Compatibel met de belangrijkste kenmerken en specifieke functies van de camera:

Snelle hybride AF

AF op de ogen

Direct handmatig scherpstellen (DMF)

Ingebouwde correctie van het objectief (schaduw, chromatische aberratie, vervorming)

Firmware-upgrades voor het objectief op basis van de camera