Werken met een groothoekzoom is een genot dat niemand zich mag ontzeggen. Met zijn nieuwe, hoogwaardige 17-28 mm maakt Tamron die luxe nog betaalbaarder en aangenamer.

 

Tamron 17-28mm F2.8 Di III RXD

 

Groothoek met afgemeten prijs en kwaliteit 

 

Ooit klonken de merken Tamron en Sigma als alternatieve fabrikanten van tweedehandsmateriaal. Die tijd ligt ver achter ons. Hun objectieven voor de body’s van de klassieke merken (Canon, Nikon, Sony, …) leveren nu telkens opnieuw aangename verrassingen op. Ook nu is dat het geval: de nieuwe zoom 17-28mm f/2,8 Di III RXD is gewoon uitstekend. Hij sluit aan bij de 28-75 mm f/2,8 Di III RXD die in februari 2018 werd gelanceerd. Beide objectieven zijn ontwikkeld voor de 24 x 36 hybride fullframes van Sony met Alpha-signatuur. De nieuwkomer is dus in zekere zin vrijwel de directe concurrent van de Sony FE 16-35mm f/2,8 GM met bovendien onweerlegbare argumenten, waaronder zijn prijs: voor de Sony tel je 2500 euro neer, voor de Tamron … 999 euro. Maar vergeet ook de waaier aan technische kwaliteiten niet!

 

Het maximale diafragma van f/2.8 is schitterend, want bij weinig licht of in de schaduw hoef je de gevoeligheid niet op te drijven. Ook de bokeh is verbluffend. Bij 17 mm stel je scherp tot op slechts 19 cm, ideaal om heel dicht bij je onderwerp te komen en tegelijk subtiel met de scherptediepte te spelen. De combinatie van zoomkracht en een groothoek - die tussen haakjes voor minimale bewegingsonscherpte zorgt – biedt je alles wat je nodig hebt om de toeschouwer in het tafereel “te trekken”. Terwijl je tegelijk maximaal comfort geniet, want de Tamron-ingenieurs hebben de 17-28 mm zowel compact (99 mm) als licht (420 g) gemaakt.

 

 

De optische constructie van de 17-28 mm zoom bestaat uit 13 hoogpresterende elementen, onderverdeeld in 11 groepen, die chromatische aberraties tegengaan. Een reflectiewerende BBAR-coating voorkomt spookbeelden en weerkaatsingen.

Dit nieuwe, fluisterstille zoomobjectief, dat afgedicht is tegen vocht en stof, is probleemloos compatibel met alle functies van de hybride fullframe (FE) body’s van het Alpha-gamma van Sony. Het laat alle kwaliteiten van die toestellen tot hun recht komen, van de hoge resolutie tot de capaciteit om te fotograferen met lange belichtingstijden. En zoals alle fullframe objectieven past de Tamron 17-28 ook op een body met een APS-C sensor (via de E-vatting).

 

 

Zou deze nieuwe Tamron-zoom de trouwe Sony-fans niet kunnen verleiden om voor één keer hun geliefkoosd merk ontrouw te zijn?