Met zijn 70-200 mm uit het Sports-gamma voltooit Sigma zijn trio f/2.8-objectieven voor meerdere cameramerken. De bodemprijs van het nieuwe professionele telezoomobjectief is omgekeerd evenredig met de hoge technologische kwaliteit ervan.

 

Sterker, beter en voordeliger inzoomen

 

Sigma beschikte in zijn EX-gamma al over een hoogpresterende 70-200 mm met f/2.8 als grootste diafragma: de APO FG OS HSM. Die heeft heel wat fans van telezoomobjectieven blij gemaakt sinds de jaren 90 … Het was dus hoog tijd voor een technologische verjongingskuur. Het Kawazaki-merk heeft heel slim van deze opfrisbeurt geprofiteerd om zijn nieuwe, magische full frame-objectief in zijn Sports-reeks binnen te smokkelen. Daar zaten al een 14-24mm en een 24-70mm in en samen met deze 70-200mm dekt dit coherente trio het hele zoombereik van 14 tot 200 mm, met als gemeenschappelijke kenmerk f/2.8 als ideale maximale lensopening.

 

 

 

Technologisch geavanceerd

Er is niet alleen zorg besteed aan het nieuwe design, maar ook aan verbeterde optische elementen. De kwaliteitssprong heeft onder andere te maken met de intelligente beeldstabilisatie, een nieuw algoritme dat anticipeert op bewegingen en de razendsnelle HSM-autofocus. Verscheidene knopjes op de behuizing laten je schakelen tussen diverse autofocus- en stabilisatiefuncties. Dit zijn stuk voor stuk waardevolle troeven om professionele sportfotografen over de streep te trekken.

 

 

 

Hoogwaardige optische elementen

De nieuwe 70-200 mm van Sigma reageert onberispelijk snel en blinkt bovendien fotografisch uit. De tien exclusieve lenzen in glas met een lage brekingsindex corrigeren eventuele chromatische aberraties, beperken lensflare tot het absolute minimum en garanderen een zeer hoge resolutie van het midden van het beeld tot in de verste hoeken. Het “bokeh” effect is zacht, natuurlijk en ideaal voor portretten.

 

 

 

Atletisch en bereidwillig

Ook op deze nieuwkomer is de slimme polyvalente positionering van Sigma van toepassing en hij is dus beschikbaar met een Canon en Nikon-vatting voor full frame reflexbody’s. Deze sportieve topper is uiteraard ook opgewassen tegen alle weersomstandigheden, want hij is water- en stofdicht en bestand tegen extreme temperaturen, terwijl het voorste lenselement voorzien is van een olie- en waterafstotende coating. Het objectief is ook handig te hanteren dankzij de zeer ergonomische en comfortabele Arca Swiss-statiefgondel, die je kan roteren als de body op een statief staat. Van een verticale opnamepositie (voor portretten) switchen naar een horizontale (voor landschappen) gaat bliksemsnel. Die goede hanteerbaarheid is belangrijk, want deze zoomatleet is van de gewichtige soort: 1,8 kilo (terwijl vergelijkbare concurrenten 1,5 kg wegen). Maar zijn prijs van 1399 euro geeft je meteen een licht gevoel, want de merken Canon en Nikon vragen voor een gelijkaardig objectief flink wat meer: 2339 en 2699 euro.