De nieuwe Samyang AF 24mm F1.8 voor Sony FE mount

 

Het perfecte objectief voor astrofotografie door nieuwe en unieke functies.

 

De nieuwe Samyang AF 24mm F1.8 FE weegt slechts 230 gram, meet 71 mm in lengte en gebruikt 11 elementen in 8 groepen (7 speciale lenzen - 2 ASP, 3 HR, 2 ED). Het heeft een 9 bladig diafragma, een 58mm filterdraad en een zeer korte minimale scherpstelafstand van slechts 19 centimeter. PERSBERICHT Met dit objectief voegt Samyang een 24mm groothoek toe aan de bestaande range van de Samyang AF 35mm F/1.8, Samyang AF 45mm F/1.8 en de Samyang AF 75mm F/1.8. Allen compacte, lichtsterke en hoogwaardige AF-objectieven voor Sony FE, en allen ook voorzien van de handige Custom Switch. Voor de meeste fotografen is een set van drie van deze objectieven het ideale gereedschap voor het vastleggen van een breed scala aan onderwerpen. Van landschappen, astro-, architectuur- tot candid- en portretfotografie.

 

 

Het perfecte autofocusobjectief voor astrofotografie

De Samyang AF 24mm F1.8 FE beschikt over een nieuwe functie speciaal ontworpen voor astrofotografie, onder de naam "Custom Mode" en ondersteunt dit met een "LED-indicator". De "Custom Mode" kan bediend worden via de nieuw ontworpen "Focus Hold" knop. Met deze functie kunt u de scherpstelling direct naar oneindig verplaatsen door op deze knop te drukken wanneer u kiest voor de Custom Mode. Aangezien de standaardwaarde enigszins kan verschillen, afhankelijk van de camerabody, is dit een handige functie om de exacte oneindig scherpstelwaarde op te slaan én te gebruiken. Als de scherpstelwaarde die via de LED-indicator is ingesteld, niet overeenkomt met die van de scherpstelring, dan wordt dit met een rode LED aangegeven. Als u vervolgens op de Focus Hold knop klikt, dan wordt de scherpstelwaarde automatisch ingesteld op de opgeslagen waarde, waarna de LED groen wordt.

 

Gezien de werkomstandigheden in de astrofotografie is dit een uiterst nuttige functie voor wie lange tijd in een donkere omgeving moet werken en fotograferen. Het is ook mogelijk om iedere andere gewenste waarde op te slaan onder de Focus Hold knop. Zo kan bijvoorbeeld de hyperfocale afstand van de AF 24mm gekozen worden voor landschap- en architectuurfotografie of een afstand van 2 meter voor zone-focusing bij straatfotografie.

 

 

Compact en met hoge resolutie

Dankzij Samyang’s toepassing van de nieuwste optische technologie bereikt dit lichtsterk groothoekobjectief een verbluffende resolutie van het centrum tot in de hoeken, zelfs bij de volle opening van F/1.8. Een totaal van 11 elementen in 8 groepen, met 7 speciale lenselementen (2 ASP, 3 HR, 2 ED) stellen fotografen in staat om hun creativiteit de vrije loop te laten. Dit objectief is met name geschikt voor astrofotografie, omdat het geweldige opnamen oplevert met een minimale sferische aberratie en coma.

 

Zeer kleine scherptediepte bij diafragma F/1.8 

De Samyang AF 24mm F1.8 FE heeft een groot F/1.8 diafragma voor een scherp hoofdonderwerp met een prachtige onscherpe achtergrond. Het geeft je volledige controle over de scherptediepte, zodat je het onderwerp kunt isoleren van de achtergrond. Het cirkelvormige diafragma met 9 lamellen zorgt daarbij voor een vloeiend, zacht en natuurlijk ogend bokeh.

 

 

De unieke beeldkarakteristiek van Samyang objectieven

De recente Samyang objectieven staan ondertussen bij vele fotografen bekend om hun prettige zachte en warme kleurweergave, en geven de Samyang objectieven een geheel eigen karakter. De nieuwe Samyang AF 24mm F1.8 FE is hierop geen uitzondering en is door zijn snel en stil autofocus en hoge beeldkwaliteit een objectief dat ook (semi-)professionele fotografen zal aanspreken.  

 

Geavanceerd Samyang autofocus voor foto en video

Tegenwoordig moet het autofocus niet alleen rekening houden met hoe nauwkeurig en snel het beeld wordt vastgelegd, maar ook met hoe stil en vloeiend het is. Dankzij de nieuw ontworpen en ontwikkelde Samyang Linear STM (Stepping Motor) kan een grotere en zwaardere scherpstel-lensgroep stiller en nauwkeuriger worden afgeregeld, wat een uitstekende beeldkwaliteit oplevert bij zowel foto's als video's.

 

 

Persoonlijke en praktische 'Custom Switch'

Met de Custom Switch is het fotograferen en bedienen van de Samyang AF 24mm F/1.8 FE intuïtiever en eenvoudiger. Zo kun je in de AF-stand van het objectief kiezen uit twee standen met handige functies. De scherpstelring kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het instellen van het diafragma, belichtingscorrectie of handmatige scherpstelling. Je past het gewoon aan bij opnamestand die past bij je persoonlijke voorkeur. In de toekomst zullen meer functies worden toegevoegd door een firmware-update (mogelijk via het los verkrijgbare Samyang Lens Station).

 

Vochtwerende afdichtingen tegen weersinvloeden

De Samyang AF 24 mm F1.8 FE heeft een weerbestendige constructie tegen het binnendringen van stof, lichte regen en sneeuw. Het maakt het hierdoor mogelijkheid om ook prachtige opnamen te maken in minder dan perfecte weersomstandigheden. Je kunt zo genieten van de vrijheid van fotografische expressie, met ondersteuning van de modernste camerafuncties.