De Fujifilm Fujinon GF 30 mm F/3.5 R WR, een lichte maar kwaliteitsvolle groothoeklens

De GF 30 mm F/3.5 R WR is een groothoeklens met een brandpuntafstand van 24 mm (equivalent aan 35 mm filmformaat) en sluit zich aan bij de familie van onderling verwisselbare GF-objectieven.

 

Deze zijn ontworpen voor het GFX-camerasysteem, dat een sensor gebruikt die 70% groter is dan een 35 mm full-framesensor. Deze hoogwaardige lens is ontwikkeld met geavanceerde optische technologieën van Fujifilm en biedt een verbazingwekkende hoeveelheid detail, samen met een uitstekende draagbaarheid.

 

 

De GF 30 mm F/3.5 R WR is compact, licht en heeft een weerbestendig design wat het bestand maakt tegen vocht en stof en temperaturen tot -10°C. Dat geeft fotografen gemoedsrust tijdens het fotograferen in slecht weer of een stoffige omgeving. Het ingebouwde scherpstelsysteem zorgt voor een snelle, stille autofocus en reduceert focus breathing (verandering van de beelduitsnede door focus) tot slechts 0,05%. Daardoor is het een uitstekende lens voor video-opnamen.

 

Het objectief bestaat uit 13 lenzen, onderverdeeld in tien groepen, met twee asferische elementen en twee ED-elementen. De hoogwaardige lensgroepen zijn zo geplaatst dat ze verschillende aberraties onder controle houden, en dan vooral de vervormingen waar groothoeklenzen wel eens last van hebben. Dat resulteert in een uitstekende scherpte van rand tot rand. De lens kan een indrukwekkende hoeveelheid detail vastleggen en is compatibel met sensors van 100 megapixels. Daardoor kan de fotograaf de sfeer van iedere scène vastleggen en de realiteit uitstekend weergeven. Deze mate van detail verbetert de scherpte van landschappen, architectuurfoto's en occasionele momentopnames van bewegingen.

De lens weegt slechts 510 g en meet 99,4 mm, met een filter diameter van 84 mm.