Als u gepassioneerd bent door fotografie, is het noodzakelijk om uw computerscherm te kalibreren. 

 

SpyderX Pro & SpyderX Elite kleurkalibratie

 

U bent waarschijnlijk helemaal weg van uw nieuwe computerscherm met die schitterende kleuren, en u gelooft vast dat alles nu nog beter zal gaan. Helaas zal dat echter waarschijnlijk niet het geval zal zijn, en al zeker niet als u de normen wilt respecteren wat betreft het werken met kleuren.

 

datacolor-spyder

 

Schermkalibratie is een zeer simpel proces... Als u het juiste materiaal heeft. Daarom stellen we u de SpyderX Pro voor.

 

Waarom moet ik mijn scherm kalibreren?

Dit is wat Datacolor erover te zeggen heeft: “De meeste nieuwe computerschermen hebben een te hoge helderheid en kleurverzadiging. Bovendien wordt er geen rekening mee gehouden dat de kleuren met de tijd vervagen. 

 

datacolor-spyder

 

De schermweergave is de toegang tot uw digitale beeld, dus moet u erop kunnen vertrouwen. 

SpyderX Pro kalibreert uw scherm volgens een kleurenstandaard, zodat de precisie van uw kleuren verzekerd is en de schermweergave beter overeenkomt met het afgedrukte beeld. 

Foto’s bewerken zal gemakkelijker en sneller gaan, u zult minder tijd moeten besteden aan de cyclus “printen-bewerken-printen” en u zult minder inkt en papier verspillen.

Kortom, kalibratie zorgt ervoor dat de kleuren van uw computerscherm de marktstandaarden zo dicht mogelijk benaderen. Zo kunt u er zeker van zijn dat wat u op het scherm ziet, exact is.

 

Hoe ga ik te werk?

Allereerst moet u de software downloaden en installeren. Vervolgens hangt u de colorimeter boven het scherm, met de receptoren naar het beeld gericht. Dit model heeft ook een sensor voor omgevingslicht, zodat de correcties nog meer verfijnd kunnen worden. Het is een eenvoudige procedure, en de software is gemakkelijk om te gebruiken.

 

datacolor-spyder

 

U wordt stap voor stap begeleid bij de voorbereiding; daarna zou de software uw scherm automatisch moeten kunnen detecteren. Als dat niet lukt, moet u het selecteren uit een dropdown-menu.

We raden u aan om de instellingen voor het kleurengamma, de temperatuur en de helderheid van de kleuren te gebruiken - die worden bovendien beïnvloed door het omgevingslicht als u dat ook meet - maar u kunt ook zelf eigen instellingen kiezen. Eens de colorimeter op de juiste plek hangt, kan de meting van start gaan. U hoeft zelf niets te doen, laat het apparaat zijn werk doen.

 

datacolor-spyder

 

Als het proces voltooid is, heeft de software een nieuw referentieprofiel voor uw scherm aangemaakt. Dat kunt u opslaan, en u kunt een herinnering instellen om elke maand uw scherm te kalibreren. U kunt ook voorbeeldafbeeldingen bekijken met en zonder het toegepaste kleurenprofiel. U zult versteld staan van het resultaat.

Met de versie SpyderX Elite kunt u ook een beamer kalibreren en krijgt u toegang tot meer opties.

 

datacolor-spyder