De Canon RF 600 mm IS STM, groothoek met klein gewicht

De RF 600 mm IS STM is een supertelelens met vaste brandpuntafstand en diafragmaopening. Hij is perfect voor reisfotografie, dierenportretten en occasionele dierenfotografie, zelfs in uw eigen tuin, dankzij zijn korte minimale scherpstelafstand (4,5 m).

 

 

Dankzij de Diffractive Optics met dubbele laag en een vast F11-diafragma heeft Canon het gewicht en de lengte van het objectief kunnen verminderen in vergelijking met andere, gelijkaardige EF-lenzen, 

Door het ontwerp van de DO-elementen ligt de prijs veel lager dan anders. 

Het objectief is uitgerust met een inschuifbare cilinderstructuur; hij kan dus verlengd worden tijdens gebruik en weer ingeschoven worden om hem op te bergen. Daardoor is zijn lengte bij het opbergen ongeveer 25% korter.

Om al die redenen is deze kleine telelens niet langer dan 199,5 mm (opgeborgen) en weegt hij niet meer dan 930 g.

 

De afwerking verkregen door de cilindervorm van de lens zorgt voor een gemakkelijk gebruik en voorkomt wegglijden, vingerafdrukken en krassen.

Hij is licht, krachtig en kleiner dan zijn broertje, de RF 800 mm, en ontworpen voor de fullframe hybride camera’s van Canon. 

Het objectief beschikt over een 5-stops beeldstabilisatie en werkt samen met de Dual Pixel Autofocus van het RF-systeem. Dit verbetert de scherpte in  je foto’s bij tragere sluitertijden en komt ook de video ten goede. 

De STM-motor zorgt voor een vloeiende en stille autofocus, wat ideaal is voor video. Bovendien kunt u met de Control Ring parameters zoals de sluitertijd, ISO-gevoeligheid of belichtingscompensatie intuïtief aanpassen. Dankzij een F11-diafragma zonder lamellen verkrijgt u een aangename bokeh.

 

Als kers op de taart is de RF 600 mm ook compatibel met de nieuwe teleconverters RF 1,4x en 2x, voor een nog groter bereik.

Met de teleconverter RF 2x wordt de 600 mm F11 een 1200 mm F22 - en ja, autofocus blijft voor de R5 en R6 mogelijk bij deze diafragmaopening!

Dankzij de opmerkelijk competitieve prijs is deze gestabiliseerde supertelelens toegankelijk voor iedereen die gepassioneerd is door fotografie.