De Canon EOS R5: snelheid en stabiliteit troef !

 

Canon heeft een gloednieuwe CMOS-beeldsensor ontwikkeld voor de EOS R5. In het EOS R-systeem staat beeldkwaliteit centraal en de EOS R5 legt de lat hoger voor foto’s en video's van hoge kwaliteit dankzij een nieuwe CMOS-sensor en een nieuwe DIGIC-processor.

 

Foto’s maken tegen een hoge snelheid tot 20 bps

De EOS R5 kan tegen een hoog tempo reeksopnames maken van snel bewegende onderwerpen. De EOS R5 kan elk detail van de bewegingen van een onderwerp tot op een fractie van een seconde vastleggen, met tot 12 bps met de mechanische sluiter en tot 20 bps met de elektronische (stille) sluiter.

 

Autofocus en onderwerpdetectie

Dankzij Canons Dual Pixel AF CMOS-technologie kan de EOS R5 de scherpstelafstand ultrasnel berekenen tot maximaal 20 bps. Met de onderwerpdetectie die is overgenomen van het realtime AF-trackingsysteem van de EOS-1D X Mark III worden het gezicht, het hoofd en zelfs de ogen gevolgd wanneer de persoonsdetectie is geactiveerd, zodat u eenvoudig en nauwkeurig foto's of video’s kunt maken. Voor het eerst is het mogelijk om dieren te detecteren met een Canon-camera, waarmee u het hele lichaam, het gezicht of de ogen van tal van dieren makkelijk kunt volgen.

 

 

Video 8K

Canon zorgde voor een revolutie in de video-industrie met de introductie van de EOS 5D Mark II, die oplossingen biedt voor wat vroeger als onmogelijk werd gezien. De EOS R5 verlegt opnieuw de grenzen van wat filmmakers met een hybride camera kunnen doen in vergelijking met de courante digitale spiegelreflexcamera's. Met interne registratie van niet-gecropt 8K-beeldmateriaal tot 29,97 bps en 4K-beeldmateriaal tot 119,9 bps (Canon 4: 2: 2 10-bits (H.265)) en met de CMOS Dual Pixel-autofocus die beschikbaar is in alle 8K- en 4K-modi, kunnen beeldenmakers hun verhalen vertellen in hogere resoluties. De extra nieuwe functies zijn: interne registratie van 8K RAW ongecropt beeldmateriaal, tot 29,97 bps met Dual Pixel CMOS AF, en de mogelijkheid om op te nemen in HDR-PQ (H.265).

 

Geïntegreerde beeldstabilisatie

Als eerste Canon-camera met 5-assige beeldstabilisatie (IBIS - Integrated Image Stabilization) maakt de EOS R5 het niet alleen makkelijker om foto's te maken bij langere sluitertijden, maar reduceert hij ook cameratrillingen wanneer u video’s maakt. Daarnaast is de IBIS van de EOS R5 combineerbaar met de optische beeldstabilisatie van veel van Canons RF- en EF-objectieven.

 

 

Twee kaartsleuven

Of u nu alledaagse beelden maakt, een belangrijke fotoshoot doet of een 8K-video opneemt, er is een kaartsleuf voor een snelle CF express geheugenkaart en een voor een UHS-II SD-kaart.

 

Voordelen van de cloud

Omdat het post-productieproces net zo belangrijk is als het vastleggen van foto’s en videobeelden, ondersteunt de EOS R5 de automatische overdracht van beeldbestanden vanaf de camera naar het nieuwe image.canon-platform in de cloud. Door het automatisch downloaden van gegevens en het maken van back-ups naar uw Mac/PC, of door de automatische gegevensoverdracht naar externe diensten zoals Google Drive en Flickr zijn nieuwe workflows mogelijk.