Begin je met zelf je foto’s te ontwikkelen? Of ben je als fotograaf vaak onderweg? Dan biedt Ilford je onder andere een voordelige en praktische Simplicity-set.

 

Heel eenvoudig zelf ontwikkelen

 

Als liefhebber van zwart-wit negatieffilms kan je proberen de beste foto’s te maken. Of je kan nog een stap verder gaan en ze ook zelf ontwikkelen. Precies dat domein is de specialiteit van Ilford Photo, dat onder de vlag van Harman Technology Ltd de digitale tsunami heeft overleefd. Veel fotografen koesteren nostalgische herinneringen aan het analoge tijdperk, maar films ontwikkelen en afdrukken is een artisanaal hoogstandje dat een heel leerproces vraagt. Ilford toont begrip voor de behoeften van amateurs die zelf met ontwikkelen beginnen of fotografen die onderweg hun zwart-witfilms willen verwerken. Het bracht een nieuwe reeks fotochemische producten uit die Simplicity heet. We bekijken ze in close-up!

 

 

 

 

 

 

Perfect gedoseerde zakjes

Een set bestaat uit een reeks zakjes, die telkens overeenstemmen met een fase in het standaard ontwikkelproces: ontwikkelbad, stopbad, fixeerbad en spoelen. Met de zakjes van een Film Processing Starter Pack verwerk je 2 films van 35 mm (135) of één film van 120 in een ontwikkeltank van 600 ml. Elk zakje moet in water van de opgegeven temperatuur worden opgelost. Behalve een startersset biedt Ilford ook Film Processing Multipacks met telkens 5 zakjes (maar geen bevochtigingsmiddel) en Single Units, zakjes die apart worden verkocht.

 

  

 

Ergonomisch, compatibel en geen verspilling

Wie pas begint met ontwikkelen, slechts een beperkt aantal foto’s te ontwikkelen heeft of vaak voor langere tijd onderweg is, beperkt met deze Ilford-oplossing verspilling van producten. De inhoud van de zakjes is immers beperkt, terwijl bij een grotere bus de uiterste gebruiksdatum snel wordt overschreden nadat de bus is geopend. De set met zakjes en klein ontwikkelmateriaal is handig om mee te nemen. Ten slotte zijn de meeste zwart-witfilms op de markt compatibel met de voorgestelde algemene ontwikkelaar Ilfosol 3, die fijnkorrelige beelden garandeert. De Ilford Simplicity-set kost 19 euro.