Artikels 1 tot 10 van 82 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

’s Nachts zijn alle foto’s donker, tenzij…

Geslaagde nachtfoto’s maken, het is niet iedereen gegeven. Hét recept om bijna altijd te mislukken: uit de losse pols fotograferen. Een statief is dus het accessoire bij uitstek om weer plezier te krijgen in nachtelijk opnamewerk. Wij bieden je houvast!

 

Lees meer

Accessoires, je bondgenoten voor meer comfort

Een fototas, statief, reflector, harnas of reinigingsset … Stuk voor stuk kleine dingen voor een radicaal andere fotobeleving.  

 

Lees meer

Effectieve effectenfilters

Filters om op je objectief te schroeven, eigenlijk een erfenis uit het analoge tijdperk, beleven een comeback. Ze creëren al bij de opname visuele effecten. Terwijl ze tegelijk het objectief beschermen en ongewenste lichtreflecties weren. Een experiment dat de moeite loont.

Lees meer

Van actualiteit tot intimiteit

Iedereen is nu weer aan het werk, maar hou in je agenda toch maar een gaatje voor een fototentoonstelling. Wij presenteren er drie.

 

Lees meer

Niet groter dan een postzegel

Macrofotografie vraagt veel precisie … en is een kunst die iedereen onder de knie kan krijgen. Als je maar het juiste materiaal hebt en enkele tips over scherptediepte en stabiliteit in acht neemt.

 

Lees meer

Je foto’s verdienen een originele lijst

In een lijst, mooi recht tegen een muur, dat kan natuurlijk. Maar er zijn nog zoveel andere manieren om je foto’s te tonen, meer gedurfd, met een ongewone invalshoek. Wij geven je 7 creatieve, originele en opvallende ideeën om je foto’s beter tot hun recht te laten komen.

 

Lees meer

Zomer Slow Expo’s

Net zoals voor slowfood neem je voor slow tentoonstellingen wat meer je tijd. Het is toch vakantie? Wij geven je enkele gevarieerde suggesties “van bij ons”: portretten, historische momenten, evenementen en artistieke vraagtekens.

Lees meer

Amedeo Novelli, verhalenverteller

Fotografie draait om de kunst der communicatie. Het is in essentie de reis die een door de fotograaf bedacht idee maakt om de toeschouwer te bereiken. Dat idee kan alles zijn: complex of eenvoudig, artistiek, documentair of commercieel, maar hoe helder het wordt overgebracht, hangt volledig af van de vaardigheden van de fotograaf.

 

Lees meer

Tips van profs: firmware geüpdatet? … Check!

Het technologische hart van je toestel kan alleen maar functioneren dankzij software. En die kan evolueren. Regelmatig updaten is de boodschap om optimaal te genieten van nieuwe functies en prestaties. Daarbij moet je zorgvuldig te werk gaan.

 

Lees meer

Het zit in de ogen: Robert Wolanski

In een goed portret is een moment van emotie vastgelegd, een fractie van een seconde vereeuwigd. Om dit te kunnen doen, moet je voorbereid zijn. Dat zegt portret- en modefotograaf Robert Wolanski tenminste, die er een carrière van heeft gemaakt om dit soort momenten in prachtige portretten te vangen.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 82 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5