Artikels 1 tot 10 van 71 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Je compositie bepalen, een hele kunst

Hoe geef je beeldelementen de juiste verhouding tot elkaar en tot het fotokader? Niet eenvoudig, maar deze regeltjes geven je wat meer houvast. 

Lees meer

Kansen grijpen

Fotograferen is een dure hobby. Gelukkig vind je op de tweedehandsmarkt kwaliteitsvol materiaal dat best betaalbaar is! Maar dan moet je wel alert zijn en enkele waardevolle tips voor ogen houden.

Lees meer

Reflex of hybride? Plus- en minpunten

Beide fotografiesystemen staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. En allebei hebben ze nog altijd hun kwaliteiten en tekortkomingen. Wij wegen ze objectief tegen elkaar af.

 

Lees meer

Vlaamse blik op de wereld

Carl De Keyzer, Bieke De Poorter en Tim Dirven zijn Vlamingen, maar is er nog iets anders dat hen bindt? Ze behoren alle drie tot de 100 fotografen die dit jaar worden gelauwerd door het bekende Amerikaanse festival Eyes on Main Street Wilson. Wij halen het trio voor onze lens. 

Lees meer

Portretten persoonlijk maken - Steffen Böttcher

“Fotografie draait om communicatie”, zegt Steffen Böttcher als we hem naar zijn portret- en modefotografie vragen. “En dat komt goed uit, want ik communiceer graag.” Hij heeft gelijk: het is altijd belangrijk dat de foto je iets betekenisvols over het subject vertelt, welke portretstijl je ook kiest. Een anonieme foto is geen echt portret.

 

 steffen-bottcher

Lees meer

2019: goede voornemens, betere foto’s

Als er iets is waar fotografen in uitblinken, dan is het scherpstellen. Wij stellen nu scherp op goede voornemens om volgend jaar betere foto’s te nemen - en er meer plezier aan te beleven.  

 

Lees meer

Dieren spotten is Alpha-wetenschap

Professioneel fotograaf Chris Schmid geniet faam als succesvol jager … op dierenbeelden. Sony benoemde hem tot ambassadeur, met hybride Alpha-toestellen als eretekens. Hij legt uit hoe dit materiaal zijn manier om de natuur in beeld te brengen heeft veranderd.

Lees meer

Feestelijke opnames

De gezellige kerst- en nieuwjaarssfeer in al zijn nuances vastleggen: die wens gaat in vervulling als je het licht naar je hand zet en het juiste materiaal gebruikt. Alexis Haulot geeft ons als professioneel fotograaf enkele tips met een strikje errond.

 

Lees meer

Tips van profs : drones: hooggespannen verwachtingen

Wie droomt er niet van om onbelemmerd vanuit de hoogte te filmen en foto’s te maken? Maar tussen droom en werkelijkheid staan wetten in de weg en technische bezwaren, zo zegt onze expert Denis Closon(1).

Lees meer

Binnen Flitsen

Is een flitser je ideale belichtingsassistent als je binnen foto’s maakt? Xavier Lejeune (1), een professionele fotograaf, beantwoordt die delicate vraag bevestigend, maar het kan alleen in een beperkt aantal gevallen, vindt hij?

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 71 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5