Artikels 1 tot 10 van 100 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tip van de Pro’s: verander je Nikon reflex- of systeemcamera in een webcam

Canon, Panasonic, Sony en Fujifilm, komt nu ook Nikon met de mogelijkheid om je digitale reflex- of systeemcamera te gebruiken als webcam via USB, met de Webcam Utility 0.9.0 (beta versie). Geldig under Windows 10 64bits en MAC. We lichten het even toe.

Lees meer

Op fotojacht met Tom en zijn papa Martin Dellicourt

De natuur door de ogen van 12-jarige fotograaf Tom Dellicourt. Keivroeg opstaan en geduldig wachten: aan de meeste 12-jarigen is het niet besteed, maar piepjong fototalent Tom Dellicourt heeft het er wel voor over. Samen met zijn vader, natuurfotograaf Martin, gaat hij op fotojacht in de Ardense bossen en de Italiaanse Abruzzen. Zijn wapen: de nieuwe spiegelloze Nikon Z50.

 

Lees meer

Update: je Sony-camera als webcam gebruiken

Je kunt je hybride Sony op verschillende manieren als webcam gebruiken. Dankzij de nieuwste Imaging Edge Webcam software van Sony is het kinderspel om je camera als webcam te gebruiken.

 

Lees meer

Je Sony-camera als webcam gebruiken

Je kunt je hybride Sony op verschillende manieren als webcam gebruiken. Voor sommige moet je wat investeren in extra materiaal, voor andere heb je gewoon wat geduld en creativiteit nodig. We leggen het even uit...

 

Lees meer

Op vakantie? Tijd voor nieuwe fototechnieken

Nu we “in ons kot” moeten blijven, heb je misschien ontgoocheld je camera weggeborgen. Maar ook thuis blijft fotograferen een boeiende hobby. Meer nog, dit is het ideale moment om je camera beter te doorgronden of nieuwe methodes te verkennen …

 

Lees meer

Tip van de pro's: Canon's nieuwe software maakt van je EOS- en PowerShot-camera een webcam!

‘Dankzij’ de maatregelen in verband met de COVID-crisis is een groot aantal werknemers overgestapt op ‘thuiswerken’. Maar we zien ook dat steeds meer fotografen Youtube-ambities hebben of gewoonweg kwaliteitsvideo's willen publiceren op hun favoriete sociale media. Laten we kijken hoe ze dit doen. 

 

Lees meer

Je foto’s back-uppen? Nu of nooit !

 “Voorkomen is beter dan genezen”Dit spreekwoord geldt zeker voor je fototheekmaar als er echt iets ernstigs zou gebeuren, is er van genezen zelfs geen sprake. Je dierbare visuele geheugen is dan onherroepelijk weg. Dus niet getalmd en back-uppen maar!

Lees meer

Hoe ziet jouw ideale fototas eruit? 5 vragen om de witte raaf te vinden

Als fotograaf heb je een nauwe band met je onafscheidelijke fototas. Je verwacht er ook veel van. Ze moet compact zijn, maar toch ruim genoeg voor al je materiaal. Licht en toch robuust. Functioneel en gemakkelijk toegankelijk. Veilig en toch discreet en esthetisch! Je hebt het al begrepen: de ideale tas kiezen is niet eenvoudig. Wij helpen je op weg!

 

Lees meer

Oog in oog met Henri Cartier-Bresson, de fotograaf van de “inwendige stilte”

“Het oog van de eeuw” wordt hij ook wel eens genoemd. De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson legde een heel tijdperk vast op de gevoelige plaat. Hij richtte zijn Leica op de wereld en maakte honderden portretten van beroemdheden. Zijn blik is als een muggenbeet, die onverwacht en ongemerkt de intimiteit blootlegt …

Lees meer

In 6 stappen je fotomateriaal onderhouden

Dragen camerabody of lenzen nog de sporen van je laatste fototrip? Merk je dat er steeds meer stofjes, vingerafdrukken en vetvlekken je dierbare fotomateriaal verontreinigen? En vond je nog nooit de tijd voor een reinigingsbeurt? Profiteer van de lockdown en vertroetel je materiaal, zodat het langer meegaat.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 100 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5