Artikels 1 tot 10 van 108 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

De scherptediepte, de ultieme troef van een fotograaf.

De scherptediepte slaat op het scherptegebied van je opname. Door die goed te gebruiken, kun je een foto radicaal veranderen. Fotografen en videomakers kunnen met dit magnifieke hulpmiddel buitengewone beelden maken die er anders maar gewoontjes hadden uitgezien.

Lees meer

Indrukken over de Nikon Z 7II en de Nikkor 70-200MM F/2.8 VR S

 

Natuurfotograaf en videomaker Martin Dellicour groeide op in een klein Ardens gehucht in de vallei van de Aisne. Hij heeft de natuur in heel Europa verkend, maar hij blijft gehecht aan zijn Ardense roots en brengt de schoonheid van deze regio graag in beeld.

.

Lees meer

Tips van een pro: fotograferen in tegenlicht

We spreken van tegenlicht wanneer het licht, of de lichtbron, zich tegenover de camera bevindt en het onderwerp van achteren belicht.

Lees meer

Het zwart-witportret

Waarom zou je in zwart-wit willen fotograferen? Er is vaak discussie over de keuze tussen kleur of zwart-wit.

copyright Jadin Pascal

Lees meer

Tip van de pro’s: de reismicrobe van Thomas De Craene

De reismicrobe heeft hij van zijn ouders. Die verkenden elk jaar een stukje Europa met de caravan. Tegenwoordig kiest Thomas De Craene (19) zelf zijn reisbestemmingen uit. Tijdens de schaarse vrije tijd - het eerste jaar hogeschool is een taaie brok – plande hij trips naar de Ardennen en Hongarije. Hij nam enkele vrienden mee, én de nieuwe spiegelloze Nikon Z50. Het was liefde op het eerste gezicht.

 

 

Lees meer

Sony en Nikon updaten hun webcamtoepassingen

Sony en Nikon updaten hun webcamtoepassingen

 

Lees meer

Tip van de pro’s : videotechnieken met Canon EOS M50

0

Stef en Hannah Michalak omschrijven zichzelf als 'een gezin uit Bath dat video's maakt'. Het stel geeft een intiem kijkje in hun gezinsleven en hun beleving van het ouderschap in een reeks filmische video's die duidelijk een snaar hebben geraakt, want sinds ze in 2012 op YouTube zijn begonnen, hebben de wekelijkse vlogs van de Michalaks al 276.000 abonnees opgeleverd en zijn ze meer dan 43 miljoen keer bekeken.

 

Lees meer

Winter is coming! 10 films (en meer) voor fotoliefhebbers

0

Geen twee kunstvormen zijn zo nauw met elkaar verwant als film en foto. De lockdown biedt je een prima excuus om de beste films waarin fotografie een rol speelt te (her)bekijken. Installeer je comfortabel, met popcorn en een streamingplatform (Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Outbuster of UniversCiné) … Veel plezier!

 

advies-film

Lees meer

Tip van de Pro’s: verander je Nikon reflex- of systeemcamera in een webcam

Canon, Panasonic, Sony en Fujifilm, komt nu ook Nikon met de mogelijkheid om je digitale reflex- of systeemcamera te gebruiken als webcam via USB, met de Webcam Utility 0.9.0 (beta versie). Geldig under Windows 10 64bits en MAC. We lichten het even toe.

Lees meer

Op fotojacht met Tom en zijn papa Martin Dellicourt

De natuur door de ogen van 12-jarige fotograaf Tom Dellicourt. Keivroeg opstaan en geduldig wachten: aan de meeste 12-jarigen is het niet besteed, maar piepjong fototalent Tom Dellicourt heeft het er wel voor over. Samen met zijn vader, natuurfotograaf Martin, gaat hij op fotojacht in de Ardense bossen en de Italiaanse Abruzzen. Zijn wapen: de nieuwe spiegelloze Nikon Z50.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 108 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5