Artikels 1 tot 10 van 78 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Niet groter dan een postzegel

Macrofotografie vraagt veel precisie … en is een kunst die iedereen onder de knie kan krijgen. Als je maar het juiste materiaal hebt en enkele tips over scherptediepte en stabiliteit in acht neemt.

 

Lees meer

Je foto’s verdienen een originele lijst

In een lijst, mooi recht tegen een muur, dat kan natuurlijk. Maar er zijn nog zoveel andere manieren om je foto’s te tonen, meer gedurfd, met een ongewone invalshoek. Wij geven je 7 creatieve, originele en opvallende ideeën om je foto’s beter tot hun recht te laten komen.

 

Lees meer

Zomer Slow Expo’s

Net zoals voor slowfood neem je voor slow tentoonstellingen wat meer je tijd. Het is toch vakantie? Wij geven je enkele gevarieerde suggesties “van bij ons”: portretten, historische momenten, evenementen en artistieke vraagtekens.

Lees meer

Amedeo Novelli, verhalenverteller

Fotografie draait om de kunst der communicatie. Het is in essentie de reis die een door de fotograaf bedacht idee maakt om de toeschouwer te bereiken. Dat idee kan alles zijn: complex of eenvoudig, artistiek, documentair of commercieel, maar hoe helder het wordt overgebracht, hangt volledig af van de vaardigheden van de fotograaf.

 

Lees meer

Tips van profs: firmware geüpdatet? … Check!

Het technologische hart van je toestel kan alleen maar functioneren dankzij software. En die kan evolueren. Regelmatig updaten is de boodschap om optimaal te genieten van nieuwe functies en prestaties. Daarbij moet je zorgvuldig te werk gaan.

 

Lees meer

Het zit in de ogen: Robert Wolanski

In een goed portret is een moment van emotie vastgelegd, een fractie van een seconde vereeuwigd. Om dit te kunnen doen, moet je voorbereid zijn. Dat zegt portret- en modefotograaf Robert Wolanski tenminste, die er een carrière van heeft gemaakt om dit soort momenten in prachtige portretten te vangen.

 

Lees meer

Seizoen van het licht

Daar is de lente, daar is het daglicht weer, dat fotografen naar buiten lokt. Want daar kunnen ze handig alle kansen benutten die het overvloedige daglicht ons schenkt. Onze seizoenstips helpen je alvast op weg.

 

Lees meer

Je compositie bepalen, een hele kunst

Hoe geef je beeldelementen de juiste verhouding tot elkaar en tot het fotokader? Niet eenvoudig, maar deze regeltjes geven je wat meer houvast. 

Lees meer

Kansen grijpen

Fotograferen is een dure hobby. Gelukkig vind je op de tweedehandsmarkt kwaliteitsvol materiaal dat best betaalbaar is! Maar dan moet je wel alert zijn en enkele waardevolle tips voor ogen houden.

Lees meer

Reflex of hybride? Plus- en minpunten

Beide fotografiesystemen staan nog altijd lijnrecht tegenover elkaar. En allebei hebben ze nog altijd hun kwaliteiten en tekortkomingen. Wij wegen ze objectief tegen elkaar af.

 

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 78 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5