Artikels 1 tot 10 van 96 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Op vakantie? Tijd voor nieuwe fototechnieken

Nu we “in ons kot” moeten blijven, heb je misschien ontgoocheld je camera weggeborgen. Maar ook thuis blijft fotograferen een boeiende hobby. Meer nog, dit is het ideale moment om je camera beter te doorgronden of nieuwe methodes te verkennen …

 

Lees meer

Tip van de pro's: Canon's nieuwe software maakt van je EOS- en PowerShot-camera een webcam!

‘Dankzij’ de maatregelen in verband met de COVID-crisis is een groot aantal werknemers overgestapt op ‘thuiswerken’. Maar we zien ook dat steeds meer fotografen Youtube-ambities hebben of gewoonweg kwaliteitsvideo's willen publiceren op hun favoriete sociale media. Laten we kijken hoe ze dit doen. 

 

Lees meer

Je foto’s back-uppen? Nu of nooit !

 “Voorkomen is beter dan genezen”Dit spreekwoord geldt zeker voor je fototheekmaar als er echt iets ernstigs zou gebeuren, is er van genezen zelfs geen sprake. Je dierbare visuele geheugen is dan onherroepelijk weg. Dus niet getalmd en back-uppen maar!

Lees meer

Hoe ziet jouw ideale fototas eruit? 5 vragen om de witte raaf te vinden

Als fotograaf heb je een nauwe band met je onafscheidelijke fototas. Je verwacht er ook veel van. Ze moet compact zijn, maar toch ruim genoeg voor al je materiaal. Licht en toch robuust. Functioneel en gemakkelijk toegankelijk. Veilig en toch discreet en esthetisch! Je hebt het al begrepen: de ideale tas kiezen is niet eenvoudig. Wij helpen je op weg!

 

Lees meer

Oog in oog met Henri Cartier-Bresson, de fotograaf van de “inwendige stilte”

“Het oog van de eeuw” wordt hij ook wel eens genoemd. De Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson legde een heel tijdperk vast op de gevoelige plaat. Hij richtte zijn Leica op de wereld en maakte honderden portretten van beroemdheden. Zijn blik is als een muggenbeet, die onverwacht en ongemerkt de intimiteit blootlegt …

Lees meer

In 6 stappen je fotomateriaal onderhouden

Dragen camerabody of lenzen nog de sporen van je laatste fototrip? Merk je dat er steeds meer stofjes, vingerafdrukken en vetvlekken je dierbare fotomateriaal verontreinigen? En vond je nog nooit de tijd voor een reinigingsbeurt? Profiteer van de lockdown en vertroetel je materiaal, zodat het langer meegaat.

 

Lees meer

Geslaagde videoselfies maken tijdens de lockdown

Selfies zijn “hot” en nu is de videoversie ervan in opmars. In deze coronatijden beseffen we pas hoe belangrijk communicatie is, met onze familie, voor een virtueel aperitiefje en vooral om te werken. Van artsen tot sportcoaches, iedereen maakt videoselfies … soms schitterend, soms wat minder!

 

Lees meer

In lockdown? Ideaal om je foto’s (eindelijk) te sorteren

Het lijkt of de hele planeet stilvalt en hoogstwaarschijnlijk zit ook jij noodgedwongen thuis. Niet prettig, maar de maatregel kan op veel begrip rekenen. En er is altijd wel een lichtpunt in de duisternis. Zou dit bijvoorbeeld geen goed moment zijn om je fotobibliotheek eens flink op te ruimen? Want hoeveel keer heb je die klus al uitgesteld?

 

Lees meer

Tips van profs: wil je een geslaagde slow motion? Film dan supersnel!

Een bijzonder populair effect in de videowereld is slow motion of vertraagde weergave. Een bepaalde actie krijgt er een extra dimensie door. Het loont zeker de moeite om deze techniek correct te leren toepassen, want de resultaten zijn vaak spectaculair.

 

Lees meer

Nieuwe Baryta-reeksen bij Canson

Indrukwekkende afdrukken zijn het domein van de Infinity-papiersoorten van Canson. Twee nieuwe types voor prints van museumkwaliteit zijn nu nog verfijnder en beschikbaar op groot formaat. Een doorbraak voor het gerenommeerde inkjetpapier.

Lees meer

Artikels 1 tot 10 van 96 (totaal)

per pagina
Page:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5