Canon RF 800 mm f/11 IS STM, performant en compact

 

De Canon RF 800 mm f/11 IS STM is een unieke supertelelens die een interessante mix van zoomprestaties en compactheid biedt.

canon-rf-800mm-f-11-is-stm-pg

Dankzij zijn ontwerp kan het objectief ingeschoven worden en heeft het een vaste diafragmaopening van f/11. Zo kun je met deze Canon RF 800mm F11 IS STM supertelelens op een comfortabele manier foto’s maken. De optische beeldstabilisatie (4 stops) helpt bovendien om scherpe beelden te verkrijgen in moeilijke lichtomstandigheden. De specifieke plaatsing van de optische elementen zorgt voor een compacter formaat. Die Diffractive Optics met dubbele laag, in plaats van meerdere individuele elementen die zwaarder zijn, corrigeren kleurfranjes en chromatische aberratie.

canon-rf-800mm-f-11-is-stm

Om het ontwerp compleet te maken, zorgt een STM-motor voor een snelle en geruisloze autofocus die geschikt is voor stilstaande beelden en video. Bovendien beschikt de gebruiker over een ingebouwde Lens Control Ring waarmee hij de belichtingsparameters intuïtief kan aanpassen.

Indien je besloten hebt dat je een 800 mm nodig hebt, dan is dit objectief compatibel met de teleconverter RF 1,4x en 2x voor een brandpuntafstand van respectievelijk 1120 mm of 1600 mm.

canon-rf-800mm-f-11-is-stm

De supertelelens Canon RF 800mm F11 IS STM is ontworpen voor digitale full-frame systeemcamera’s met RF-vatting van Canon.

Dankzij de vaste diafragmaopening van f/11 is het objectief compact en zorgt het voor een evenwichtige mix tussen scherptediepte en scherpte.

 

canon-rf-100-500mm

 

De Diffractive Optics met dubbele laag (DO) verminderen chromatische en sferische aberraties aanzienlijk en maken een relatief compact en licht lensontwerp mogelijk.

Het in- en uitschuifbaar ontwerp met vergrendelbare lenscilinder maakt dit objectief compact en transporteerbaar.

 

canon-rf-800mm-f-11-is-stm

 

De optische beeldstabilisator minimaliseert het onscherpe effect van een bewegende camera; zo kunt u gemakkelijker foto’s in zwakke lichtomstandigheden en met een langere sluitertijd maken.

Met de configureerbare Lens Control Ring kun je verschillende belichtingsparameters afstellen, zoals de diafragmaopening, het ISO en de belichtingscompensatie.

 

canon-rf-800mm-f-11-is-stm

 

Kortom, het is een juweeltje dat tot zijn recht zal komen bij liefhebbers van dieren- en sportfotografie.

Aarzel niet om hem te komen testen in je favoriete winkel.