De nieuwe hybride van Canon, letterlijk en qua prijs een pluimgewicht, betekent een technologische doorbraak in het meer betaalbare M-gamma.

 

Canon EOS M 50, nieuwe, talentvolle hybride

 

De body weegt geen 400 gram (397 om precies te zijn) en ontziet met zijn 579 euro ook je portefeuille. Licht en luchtig door het leven stappen lijkt de leuze van Canon voor de nieuwe M50. Hij steunt op het geslaagde technische fundament van de duurdere M5 (zo’n 1000 euro), die eerder voor gevorderde gebruikers is bedoeld. Maar de M50 innoveert ook met diverse technologische doorbraken. Beginnende fotografen en het grote publiek, voor wie dit toestel bedoeld is, kunnen er hun voordeel mee doen. Het bestaat in zwart of wit.

 canon-eos-m50-blanc

 

 

Vingergevoelige bediening

De slanke en compacte M50 ziet er hedendaags uit en ligt aangenaam in de hand. Hij verleidt gebruikers met zijn eenvoudige, intuïtieve ergonomie en heldere menu’s, zijn elektronische zoeker met hogeresolutie-OLED-scherm en zijn over 180° kantelbaar LCD-touchscreen van 7,5 cm. Op dit schermpje verplaats je bijvoorbeeld snel de autofocus-scherpstellingspunten om een bepaalde zone van het scherm te selecteren. 

canon-eos-m50-blanc-arriere

 

Respect voor de processor

De grote doorbraak binnenin komt van de Digic 8-processor, die al eerder op reflextoestellen werd toegepast. De M50 is de eerste hybride van Canon die ermee is uitgerust. Het lijkt of hij het toestel vleugels geeft! Deze recente, snelle en krachtige microprocesoor van Canon drijft talrijke functies aan: de bliksemsnelle en geruisloze autofocus, de geoptimaliseerde prestaties van de 80 objectieven die op de M50-body passen, de hoogstandjes van de sensor met 24 miljoen pixels en een gevoeligheid tussen 100 en 25.600 ISO, die je eerder bij een reflex verwacht. Hooglichten en scherptediepte varen er wel bij. Een andere nieuwigheid van deze hybride is 4K-video in HD-resolutie voor vloeiende scènes en meer realistische kleuren. Een bemoedigend begin.

 canon-eos-m50-noir

 

Bestandsoverdracht en light “RAW"

Om je foto’s in JPEG-formaat snel en zonder haperen te delen met een computer, smartphone en/of tablet beschik je over Bluetooth en wifi. Bestanden in het RAW-formaat blijven knus op je geheugenkaartje zitten. Om meer RAW-foto’s op dat kaartje te persen biedt de M50 de C-RAW-functie: de resolutie blijft even hoog (CR3-14 bits), maar toch zijn je beelden 40% lichter dan bij een klassieke RAW. En kleinere bestanden betekent dus meer foto’s op hetzelfde kaartje. 

 canon-eos-m50-blanc

 

Er is nog meer

Dit flatterende portret van de M50, die voorbestemd lijkt om de populairste onder de Canon-hybrides te worden, is niet compleet zonder een aantal extra troeven: een batterij met flink veel uithoudingsvermogen (hoewel “serial shooters” er beter twee op zak steken), een goede elektronische zoeker en creatieve filters. En hoewel de M50 niet stof- en waterdicht is, kan hij vrij goed tegen koude (0°C) en motregen.

 

canon-eos-m50-blanc

 

 

Kopen de verschillende Canon EOS M50 op onze Webshop.