Beste systeemcamera

Wat is de beste systeemcamera?

Binnen de fotografiewereld is momenteel toch wel het tijdperk van de systeemcamera aangebroken. Ze doen in kwaliteit absoluut niet meer onder voor de meeste spiegelreflexcamera's, met als groot voordeel dat ze vele malen lichter en compacter zijn dan de conventionele spiegelreflex. Ze zijn dus veel handzamer in hun gebruik.

Nu komt echter de grote vraag: Wat is de beste systeemcamera om aan te schaffen? Daarom hebben we voor u een lijstje van een drietal systeemcamera's gemaakt zodat u een beeld krijgt van wat de beste systeemcamera van dit moment is, gezien door de ogen van een professional.

Is de Sony Alpha A9 de beste systeemcamera?

Als we de professionele beoordelaars mogen geloven, staat de nieuwe Sony Alpha A9 op plaats nummer één en wordt momenteel als beste systeemcamera gezien. Dit model van Sony is een fullframe systeemcamera, welke maar liefst 20 beelden per seconde schiet. Voor een fullframe camera is dit een fenomenale snelheid.

Daarnaast blijkt de beeldkwaliteit buitengewoon hoog te zijn. Als extra truc uit de trukendoos kent dit model geen black-out tijd meer. Dat tezamen maakt deze systeemcamera een zeer geschikt model voor professionele actie- en sportfotografen.

beste ststeemcamera sony alpha 7 iii

Of is de beste systeemcamera toch de Sony A7R III?

Camerafabrikant Sony is flink aan de weg aan het timmeren wanneer we het hebben over systeemcamera's. Ze hebben namelijk ook de Sony A7R III uitgebracht. Dit splinternieuwe model is een samenspel van hypersnelheid en extreem hoge resolutie. Met dit model richt Sony zijn pijlen voornamelijk op de professionele fotografen.

De mogelijkheid tot het fotograferen tot 10 beelden per seconde inclusief complete AF/AE-tracking maakt deze systeemcamera tot een zeer krachtig model. De hoge lichtgevoeligheid en idem resolutie van maar liefst 42.4 megapixel, maakt dit toestel voor de professionals een van de, zo niet de beste systeemcamera van dit moment.

beste ststeemcamera sony alpha 7 iii

Of toch de Nikon Z7 als beste systeemcamera van dit moment?

Wanneer het aankomt op uitmuntende resolutie, kijk dan zeker eens naar de Nikon Z7. Deze fullframe systeemcamera van Nikon beschikt over een sensor met extreem hoge resolutie. In combinatie met het enorme aanbod aan verschillende soorten lenzen van dit merk, zal dit model ook zeker tot een van de favorieten van dit ogenblik behoren.

Via bijgeleverde adapters passen deze lenzen ten alle tijden op dit splinternieuwe model van Nikon. Daarbovenop komt er ook nog eens een serie speciale lenzen voor het Z-systeem op de markt, terwijl de kwaliteit van de huidige Z-lenzen al de hemel wordt ingeprezen. Dus dat belooft wat!

beste ststeemcamera sony nikon z7