Nieuwe Baryta-reeksen bij Canson, een kwestie van de juiste papieren 

 

Indrukwekkende afdrukken zijn het domein van de Infinity-papiersoorten van Canson. Twee nieuwe types voor prints van museumkwaliteit zijn nu nog verfijnder en beschikbaar op groot formaat. Een doorbraak voor het gerenommeerde inkjetpapier.

 

Het lijkt vergezocht om een fotografisch afdrukpapier in twee varianten aan te bieden, maar voor fotografen die alleen genoegen nemen met een uitzonderlijke, subtiele weergave, sublieme kleuren en gedetailleerde beelden voor een tentoonstelling, kan een nieuw papiertype een wereld van verschil maken. De lancering van niet één, maar twee gamma’s inkjetpapier in het Canson-aanbod - Infinity Baryta Photographique II 310 g/m² (nu) en Baryta Photographique II Matt 310 g/m² (aan het einde van het jaar) - wekt bijgevolg veel belangstelling. En daar zijn 3 goede redenen voor.

 

 

Verfijnde afwerking

Perfectionisten zullen in hun nopjes zijn. De hoge kwaliteit van het bestaande Canson-aanbod wordt door niemand in twijfel getrokken, maar de nieuwe gamma’s gaan nog een stap verder. De chemische verklaring luidt als volgt: beide Baryta-types hebben een bariumsulfaatlaag, net zoals het traditionele fotopapier in de analoge wereld. Zo’n laag levert niet alleen schitterende contrasten op, maar ook haarfijne details. Canson voegt er nog aan toe dat het papier een “hoge D-Max” heeft, of in mensentaal: een hoge optische densiteit. Die heeft dan weer te maken met witheid en uitstraling, twee belangrijke kwaliteiten voor zwart-witwerk, maar ook voor kleurenprints. D-Max is een maatstaf voor de diepste zwarting die gemeten wordt op geprint papier. De look van de nieuwe papiersoorten werd verbeterd en er is gekozen voor een satijncoating. De witheid bedraagt 96,3 en de opaciteit 98% volgens norm ISO 2471. Baryta Photographique II heeft een dikte van 305 μm en een gramgewicht van 310 g/m².

 

 

Hanteerbaarheid

Bij een delicate drager is het hanteergemak een belangrijk criterium, want het bepaalt het comfort van fotografen die hun werk tentoonstellen, zowel privé als openbaar. De textuur van de nieuwe papiergamma’s werd verbeterd, zonder hun gramgewicht te verhogen. Het gaat meer bepaald om met barium versterkt (zuurvrij) 100% alfa-cellulose. Het papier laat zich daardoor makkelijker manipuleren en is uitstekend bestand tegen veroudering.

 

 

XXL

Veel fotografen dromen ervan om zich creatief uit te leven op groot formaat, met een gegarandeerde papierkwaliteit. Leve de grote formaten! Met het dubbele nieuwe gamma is dit zonder meer mogelijk.

Het is zowel losbladig verkrijgbaar (tot 43,2 x 55,9 cm) als op rol (43,2 cm breed en tot 127 cm lang!). Alle ruimte voor de creativiteit!