cursus-nelissen

 

Bijscholen bij Foto Nelissen

 

Foto Nelissen biedt de mogelijkheid om uw kennis op vlak van fotografie bij te schaven.  Wil je nieuwe technieken leren, wil je alle mogelijkheden kennen van je toestel, wens je inspiratie op te doen of kennis uitwisselen met collega’s die dezelfde passie voor de fotografie delen?  Dan ben je hier op het juiste adres.

 
 

 

Portretfotografie

 

 
 
 
FUJIFILM - Tijdens deze workshop neemt Tom jullie mee in de wondere wereld van portretfotografie. Tom, Fujifilm X-Ambassador, fotografeert hoofdzakelijk kindermode en model portfolio's waarbij hij het natuurlijk licht volledig onder controle heeft. In deze workshop komen alle aspecten aan bod om "magische" portretten te maken met natuurlijk / bestaand licht. Tom bespreekt er zijn werk, werkwijze en ervaringen en geeft je een pak inspiratie mee om zelf aan de slag te gaan.

Deze boeiende workshop vol tips&tricks i.v.m. portretfotografie wordt aangevuld met een praktijk gedeelte waarbij je zelf gaat fotograferen. Als Fuji X-Ambassador fotografeert Tom met de Fuji X-T3, maar de workshop is natuurlijk ook toegankelijk voor gebruikers van andere cameramerken.
Breng dus zeker je fototoestel mee!

De workshop kost 35 euro, bij aankoop van Fujifilm materiaal kan je genieten van 25 euro korting. Bovendien zijn er die dag extra kortingen te verdienen bij aankoop van Fujifilm materiaal.
 
Je kan het werk van Tom bekijken op www.fotofolio-photography.com/portfolio
 
 
fuji-Portretfotografie
       
 
fuji-Portretfotografie
 
 

 

Principes van de flitsfotografie

Het Canon Eos-assortiment bevat een reeks camera’s, lenzen en flitsers. Flitsen zijn essentiële hulpmiddelen om extra licht toe te voegen aan de bestaande verlichting. Het extra flitslicht kan uw foto verbeteren. Maar het flitsen moet met de nodige kennis van zaken gebeuren. Het moet de foto verbeteren zonder dat het flitslicht opvalt.

Tijdens deze sessie leer je de principes van de flitsfotografie. Waarom een flits een heel nuttige tool is en hoe je er optimaal gebruik van kan maken. Via verschillende praktische voorbeelden leer je de voordelen van een Speedlite kennen.

Een sessie van de Canon Academy duurt 3 uur en wordt begeleid door een trainer die door Canon België is opgeleid. Neem je eigen camera, lens en geheugenkaart mee!

 

canon-flitsfotografie

 

Straatfotografie met Koen de Langhe

 

Koen De Langhe stippelt een interessant parcours uit waarbij verschillende facetten van stadsfotografie aan bod komen, met de nadruk op architectuur- en straatfotografie.

Dit is een praktijkgerichte workshop die vooral inspirerend zal werken, en gedurende de wandeling kunnen alle mogelijke vragen gesteld worden.

Er wordt daarnaast ook aandacht besteed aan hoe we ons kunnen aanpassen aan de weersomstandigheden. Ook bij slecht weer biedt een stad immers tal van opportuniteiten voor de fotograaf.

.

 
 
 
 
 
 

 

 

 

Haal meer uit je EOS full frame camera

De Canon EOS familie bevat een heel pak camera’s om je te laten fotograferen of filmen: naast de EOS spiegelreflexcamera’s breidt ook het EOS R Mirrorless gamma uit.

Tijdens deze Canon Academy sessie lopen we door de mogelijkheden en voordelen van een full frame camera. Hoe haal ik maximaal voordeel uit mijn Full Frame EOS DSLR of Full Frame EOS R ? We doorlopen met jou de camera, het menu, de instellingen en het autofocus systeem. Je krijgt daarbij persoonlijke begeleiding van de trainer.

Een CanonAcademy sessie duurt 3 uur, en wordt gegeven door een trainer die opgeleid is door Canon Belgium. Breng zeker je eigen camera, lens en geheugenkaart mee!
 

 canon-eos

 

Filmen met uw Nikon DSLT & Z Camera

Alle recente Nikon digitale reflexcamera’s beschikken over een videofunctie. In deze opleiding leert u net zoals een pro-cineast uw DSLR-camera te hanteren. Door de andere beeldtaal maakt u anders gebruik van het diafragma, de sluitertijd, de ISO-gevoeligheid en de scherpstelling. Daarnaast bekijken we samen de eventuele accessoires en de continuïteit in het verhaal. Na deze Nikon opleiding kent video geen geheimen meer voor u.

 nikon-filmen

 

AF-Pro

De pro-camera’s van Nikon hebben een alom geroemd AF systeem met uitgebreide mogelijkheden. Maar wanneer gebruik je nu welke AF instelling? Wat is het verschil tussen de single en dynamische modus? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je foto’s in alle situaties haarscherp zijn. In deze Nikon opleiding leggen we het AF systeem tot in de fijnste details uit. Zo haalt u alles uit uw camera.

 

nikon-af-pro

 


fuji-Portretfotografie